Strigator la cer! Tanara suna la 112 pentru ajutor. Operatoarea: „Nu avem echipaje. La revedere!”

47

Nu invatam nimic din greseli. Politia este lovita de un nou scandal. O tanara care a sunat la 112 pentru a cere ajutor, dupa ce a fost sicanata in trafic de mai multi barbati care au urmarit-o pana acasa, a primit un raspuns asemanator celui primit nu demult de Alexandra, victima din Caracal. Mai exact, fetei i s-a spus ca nu sunt echipaje de politie disponibile care sa o ajute, dupa care a primit un „la revedere”.

Loading...

„intamplarea” care vine la scurt timp dupa ce Politia si serviciul 112 au fost in mijlocul unui scandal urias este urmata de o ancheta. Astfel, Paula Enache, purtator de cuvant IPJ Vrancea, a declarat la Realitatea TV ca Politia va face o analiza si vor fi dispuse masurile legale daca se va constata ca cineva nu si-a facut datoria. Enache a mai precizat ca Politia judetului Vrancea are un deficit de personal, aceasta problema fiind de altfel de acum cronicizata la nivelul tarii.

„Ma voi documenta si va voi spune cate echipaje de Politie sunt, imediat ce am aceasta informatie. Politia judetului Vrancea are un deficit de personal. Un echipaj are program de 8 ore pe zi si sunt trei schimburi.

Nu ne-am mai confruntat cu astfel de situatii, dar vom face o analiza si vor fi dispuse masurile legale, daca se va constata ca cineva nu si-a facut treaba.

Am luat act de aceasta sesizare in cursul zilei de astazi, din media. Daca pentru dumneavoastra prezinta interes, voi reveni in cel mai scurt timp cu cifre concrete”, a declarat Enache.

Revenind la „caz”, o fata de 18 ani a fost sicanata in trafic de o masina, hartuitorii urmarind-o pana acasa. Speriata, fata a sunat si a cerut ajutorul politiei, reclamand ca automobilul in care se aflau mai multi indivizi se oprise in dreptul locuintei sale. De partea sa, operatoarea i-a explicat fetei ca nu mai sunt echipaje disponibile pentru a ajunge la ea.

„Asta e legislatia”, i-a replicat la telefon agentul de politie, potrivit Realitatea TV.

Cand fata l-a intrebat cat timp trebuie sa astepte pentru a pleca de acasa, i s-a raspuns:

  • „Habar nu am! Poate dura jumatate de ora, poate dura o ora, poate dura 20 de minute sau poate dura 3 ore. Habar nu am! Doamna, domnisoara, sa nu credeti ca ei au alta treaba decat munca de politie! Sunt la un caz unde cineva era amenintat cu un cutit ca este omorat. Adica trebuiau sa fie acolo…”
  • „Toate echipajele?”, a intrebat tanara. – „Nu toate, doamna. V-am dat exemplu doar de unul. Asta este legislatia. La revedere”, i s-a replicat.