Strigator la cer! O fata plina de sange pe strada, privita nepasator de echipajul de politie. Reactia ministrului de interne: Nu vom accepta ca astfel de situatii sa se repete vreodata!

62

O copila plina de sange s-a dus sa ceara ajutorul unor politisti, insa acestia nici macar nu au coborat din masina, potrivit martorilor. Imaginile incredibile au fost surprinse de trecatori si postate pe o retea de socializare.

Loading...

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a dispus masuri ferme de verificare imediata a ceea ce s-a intamplat, in cazul fetei pline de sange de la Galati, care nu a fost ajutata de politisti. „Nu vom accepta ca astfel de situatii sa se repete vreodata”, a scris Mihai Fifor pe contul sau de Facebook.

Minora de 14 ani gasita plina de sange pe o strada din municipiul resedinta, care a fost ajutata de doi politisti doar la interventia trecatorilor, i-a dat asistentei de pe ambulanta care a transportat-o la spital detalii din care reiesea ca ar fi fost violata, a declarat, luni, seful Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Galati, Mihai Polinschi.

„Am fost solicitati pe 112 de catre un agent de politie sa intervenim pe raza municipiului Galati, unde o tanara se afla intr-un loc public, cu o hemoragie abdominala, aparent. La fata locului, echipajul nostru a constatat, in prezenta unui echipaj de politie si a unui agent de la jandarmi, ca tanara, de 14 ani, era confuza, avea o hemoragie puternica de origine vaginala pe haine si pe picioare. A fost preluata, i s-au acordat primele ingrijiri, a fost perfuzata, transportata la Spitalul de Pediatrie din Galati, de unde a fost preluata si transportata la Spitalul Judetean Galati pentru serviciul de obstretica-ginecologie, fata fiind in soc hemoragic. in timpul transportului, asistenta noastra a reusit cu greu sa scoata niste amanunte din care reiesea ca fata ar fi fost violata, de o persoana cunoscuta”, a precizat Polinschi.

Fata a fost internata la Spitalul Judetean de Urgenta, viata ei fiind in afara oricarui pericol.

„Pacienta, o minora de 14 ani, a fost transferata de la Spitalul de Copii catre sectia de ginecologie pentru o trauma interna. A primit tratament de specialitate, investigatii si, in prezent, starea ei stabila hemo-dinamic si respirator si nu pune probleme deosebite”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Galati, Ionut Banesanu.

Directorul adjunct al DGASPC Galati, Ciprian Groza, a declarat insa ca minora sustine ca nu a fost violata. Potrivit acestuia, fata a plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, s-a intalnit cu prietenul ei, de 15 ani, a intretinut relatii sexuale consimtite acasa la acesta, dupa care, in urma unei hemoragii, a ajuns la spital. Groza a precizat ca minora a povestit ca nu fost agresata si ca adolescentul o iubeste.

„Este un caz nefericit. O minora dintr-un centru de plasament, care a plecat in invoire in oras si a ajuns la prietenul ei, unde a intretinut relatii sexuale, dupa care a urmat acea hemoragie pentru care a fost internata in spital. Cel mai important in acest moment este ca ea este in afara de orice pericol. A plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, de la ora 17,00 la 20,00. Ea nu s-a intors la centrul de plasament la ora 20,00 pentru ca, din pacate, a ajuns la spital. Fata a povestit ca este prietenul ei, a mai avut intalniri cu acesta. Este un copil, de 15 ani, s-au intalnit la el acasa. Din relatarile ei, nu a fost agresata, a fost consiliata psihologic si sustine ca este prietenul ei, ca o iubeste. Nu este vorba de un viol la acest moment, a fost cu consimtamantul ei. Totul s-a petrecut in casa tanarului, mai mult ca sigur parintii nu erau acasa. Ancheta inca nu este finalizata”, a spus Groza.

O femeie a filmat o minora plina de sange pe strada George Cosbuc din Galati si sustine ca a oprit o masina de politie pentru a interveni in acest caz. Inregistrarea video arata ca cei doi politisti din masina, un barbat si o femeie, au stat in vehicul, la distanta de fata ranita, si abia la insistentele martorilor au chemat o ambulanta.

Inspectoratul de Politie Galati a declansat o ancheta interna, iar politistii care ar fi trebuit sa intervina in acest caz sunt acum cercetati disciplinar.

Doi politisti, un barbat si o femeie, sunt cercetati disciplinar dupa ce, duminica, au intervenit doar la insistentele trecatorilor in cazul unei minore pline de sange, aflata pe strada, imaginile cu ei aparand in spatiul public, a informat, luni, Compartimentul de Relatii Publice al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Galati.

„Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Galati a dispus, inca de ieri (duminica – n.r), declansarea cercetarii disciplinare fata de cei doi politisti, la finalizarea careia vor fi dispuse masurile legale care se impun. Minora care apare in imagini a fost transportata la spital, de un echipaj de salvare, iar in functie de rezultatul verificarilor si a raportului de expertiza medico-legala, se va stabili daca aceasta a fost victima vreunei infractiuni”, se precizeaza in informare.

O femeie a filmat o minora plina de sange pe strada George Cosbuc din Galati si sustine ca a oprit o masina de politie pentru a interveni in acest caz. inregistrarea video arata ca cei doi politisti din masina, unul dintre membrii echipajului fiind femeie, au stat in vehicul, la distanta de fata ranita, si abia la insistentele martorilor au intervenit si au chemat o ambulanta care a transportat-o pe minora la spital pentru ingrijiri.