Stiripesurse, contract de 20.000 euro de la Guvern pentru stiri copiate la virgula. „Acest site otraveste zilnic nu doar jurnalismul romanesc – ci, in sens mai larg, societatea in ansamblul ei”

40

Site-ul stiripesurse.ro, detinut de Iosif Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa, a primit pe 1 februarie 2021 suma de 20.000 de euro de la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) pentru „conservarea identitatilor romanesti (inclusiv religioase) raspandite prin lume”, informeaza siteul dela0.ro.

Desi a primit doar 61,3 puncte dintr-un total de 100 posibile, proiectul lui Buble a incasat 100.000 de lei de la stat (20.ooo euro).

Loading...

Stiripesurse.ro a „promovat” comunitatile romanesti publicand numai stiri copiate de pe alte site-uri. „Toate aceste stiri copiate la virgula sunt insotite de sigla DRP. Si toate implinesc – pe hartie – obiectivele proiectului realizat cu sprijin public. In realitate, insa, singurul efect concret al intregului demers e ca banii pleaca din buzunarul public si intra in cel privat al entitatii comerciale patronate de Iosif Buble”, subliniaza dela0.ro.

„Stiri pe surse este una dintre cele mai toxice afaceri de presa din Romania. Un bastion inexpugnabil al anti-jurnalismului, site-ul patronat de Iosif Buble exista in baza unui singur principiu: oricine da ceea ce este de dat poate beneficia de propriul coltisor online de propaganda.

Recent, platforma stiripesurse.ro a fost devoalata ca fiind entitatea media din Romania care pune la dispozitia staff-urilor politice credentiale de acces online, pentru a-si posta propriile stiri. S-a intamplat in contextul alegerilor interne din filiala PNL Bucuresti, cand echipa de campanie a candidatei Violeta Alexandru (fost ministru al Muncii, parte din echipa Ludovic Orban) ar fi publicat stiri-pe-surse chiar sub nasul contracandidatului Ciprian Ciucu (primarul Sectorului 6, parte din echipa Florin Citu).

(…) Acest site otraveste zilnic nu doar jurnalismul romanesc – ci, in sens mai larg, societatea in ansamblul ei. Intelegerea si raportarea romanilor la evenimente de interes public sunt subminate constant de insailarile publicate de platforma media.

Daca gruparile partizane au ajuns sa-si posteze singure propriile stiri pe site-ul patronat de Iosif Buble, atunci acolo nu e doar o simpla obscurare a identitatii autorului. E mai mult: o inselaciune de proportii, echivalenta cu a fi oprit pe strada de un politist care nu e de fapt politist, ci un purtator fraudulos de uniforma.

Sa impachetezi si sa vinzi ca stiri informatii nu doar neverificate, ci pur si simplu deghizate mincinos ca fiind jurnalistice, cand de fapt ele sunt intoxicari politice, ar trebui sa fie un act ilegal intr-o societate democratica. Deocamdata, in tara romanilor nu e”, aminteste dela0.ro.

Citeste integral pe dela0.ro.

Iosif Buble, patronul site-ului stiripesurse.ro, a imprumutat PSD cu 100.000 de euro in cursul anului electoral 2020. Tot in 2020, Buble a incasat cateva sute de mii de euro de la PSD, noteaza Aktual24.

Informatia a fost data publicitatii de Ionel Stoica, purtator de cuvant al Primariei Sector 1. „Doamne-ajuta social-democratia promovata de Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu si Viorica Dancila!”, a comentat ironic Stoica.

Buble a imprumutat PSD cu 100.000 de euro cu putin timp inainte de alegerile parlamentare, dupa ce in cursul anului incasase cateva sute de mii de euro din contractele cu PSD.

Iosif Buble a incasat sute de mii de euro in 2020 din partea PSD. Contractele au fost semnate pe patru firme, fiind evidentiate in declaratia de avere a sotiei sale, deputatul PSD Diana Tusa.

Buble a incheiat contracte cu PSD pe patru firme: CURS SRL (care realizeaza sondaje de opinie), European Business Environment (care editeaza stiripesurse.ro), Online Research SRL si Blau Karotte.

Prin primele doua firme, Buble a semnat 18 contracte cu PSD, in valoare de aproximativ 700.000 de lei. Acesti bani reprezinta doar contractele a caror suma a fost dezvaluita, insa sunt si contracte cu durata de un an de zile, a caror valoare nu este specificata.