Stelian Tanase, previziune sumbra pentru social democrati: „Daca Fifor scoate jandarmeria pe strazi pe 10 august, PSD-ul si-a batut ultimul cui in cosciug”

5

Analistul politic Stelian Tanase anunta ca, sambata, va merge la protestul din Piata Victoriei. ”Cel mai intelept ar fi sa nu se vada picior de uniforma pe strada. Daca va apare unul cu scut, cu bate si grenade lacrimogene, va fi o mare tensiune si se poate intampla orice”, avertizeaza Tanase.

Loading...

”Sambata voi fi acolo. Nu am lipsit cred de la niciunul din 1990. Pentru ca vreau sa ma exprim, am niste sentimente, niste pareri. Si daca guvernul meu face lucruri care nu imi cuvin, ma dus sa strig pana ragusesc”, a declarat Tanase pentru Libertatea, intrebat daca va participa la manifestatia anuntata pentru sambata seara.

”Daca e cu jandarmii o sa ne busculam nu avem ce face. Daca Fifor scoate jandarmeria pe strazi la intimidare sau zice sa apere Guvernul, PSD-ul si-a batut ultimul cui in cosciug. Nu mai are de ce sa se prezinte la alegeri. Sa stea acasa sa bea o bere, sa se uite la televizor. Sunt in cea mai proasta situatie din ultimii 30 de ani. Acum si-au pierdut priza la oamenii lor, la electoratul lor captiv. La oamenii simplii. Si-au pierdut baza, au pierdut lumea aceea, saracimea, lumea rurala, ceea ce era PSD-ul. Din cauza asta situatia lor este atat de dramatica. Ei nu mia stiu cine-i voteaza. Nici lumea lor nu mai e cu ei”, spune Tanase.

Intrebat daca se asteapta la violente in timpul protestului de sambata seara, scriitorul a raspuns ”Ma tem ca da”.

”Cel mai intelept ar fi sa nu se vada picior de uniforma pe strada. Daca va apare unul cu scut, cu bate si grenade lacrimogene, va fi o mare tensiune si se poate intampla orice. De la nimic, de la un conflict intre un civil si un jandarm, poate izbucni orice. Vor fi incidente, vor fi violente, dar cu asta istoria PSD-ului in Romania s-a terminat”, sustine Stelian Tanase.

Scriitorul isi explica punctul de vedere spunand ca ”Ei au scos jandarmii si au batut oamenii pe 10 august. Riposta romanilor a fost 26 mai. Este efectul ororii, a groazei si umilintei din 10 august. Nu-i vad scapati. Singura solutie este sa para relaxati. Sa tina oamenii in cazarmi, sau pe strazi adiacente. Pentru ca poate chiar ia foc o cladire si este nevoie sa intervina. Dar daca PSD-ul scoate jandarmii pe strazi, mai ales cu tinuta asta de razboi, PSD-ul poate sa inchida casa si sa plece. Cineva trebuie sa stinga lumina”.

”Reactia electoratului pe 10 si 24 noiembrie va fi devastatoare. Va fi pe furie, pe riposta, mai ceva ca pe 26 mai. Si nu au timp in trei luni sa isi refaca imaginea, sa vina cu altceva. Sau sa ne trezim duminica sau luni cu demisia doamnei Dancila. Posibil si asta daca se intampla incidente neasteptate si nedorite de nimeni”, a concluzionat Stelian Tanase.