Statistica sumbra. Un om a murit la fiecare 15 secunde in ultimele doua saptamani, din cauza coronavirusului

21

Numarul deceselor de COVID-19 la nivel global a trecut miercuri de 700.000, potrivit unui bilant Reuters, cu Statele Unite, Brazilia, India si Mexic in fruntea acestui clasament. Aproape 5.900 de persoane mor in medie la fiecare 24 de ore de COVID-19, potrivit calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele doua saptamani. Aceasta echivaleaza cu 247 de persoane pe ora sau o persoana la fiecare 15 secunde.

Statele Unite si America Latina sunt noile epicentre ale pandemiei.

Loading...

Initial, coronavirusul a ajuns mai lent in America Latina, unde traiesc 640 de milioane de oameni, fata de restul lumii. Dar oficialii s-au luptat de atunci sa controleze raspandirea bolii din cauza saraciei regiunii si a oraselor dens populate.

Peste 100 milioane de persoane din America Latina si Caraibe traiesc in mahalale, potrivit Programului ONU pentru Asezari Umane. Multe dintre ele au locuri de munca in sectorul informal cu putina siguranta sociala si au continuat sa lucreze pe tot parcursul pandemiei.

Statele Unite, cu o populatie de aproximativ 330 milioane de locuitori, au fost de asemenea lovite crunt de virus, in ciuda faptului ca sunt una dintre cele mai bogate natiuni din lume

Expertul de top in boli infectioase al guvernului SUA, dr. Anthony Fauci, a declarat luni ca statele cu multe cazuri de coronavirus ar trebui sa reconsidere impunerea restrictiilor si a izolarii, subliniind necesitatea de a aduce cazurile la un nivel scazut inainte de inceperea sezonului de gripa, la toamna.

Chiar si in unele parti ale lumii ce pareau sa fi redus raspandirea virusului, au crescut recent cazurile intr-o singura zi, ceea ce indica faptul ca batalia este departe de a se fi terminat. Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan si Israel au avut recent cresteri record de cazuri, potrivit Agerpres.