Statele Unite felicita guvernul si cetatenii Romaniei pentru „alegerile prezidentiale reusite”!

7

Departamentul de Stat al SUA a felicitat guvernul si cetatenii Romaniei pentru „alegerile prezidentiale reusite”, intr-o declaratie de presa care aminteste ca in curand se implinesc 30 de ani de la „intoarcerea catre Vest” a tarii noastre.

Loading...

„Statele Unite felicita guvernul Romaniei si pe cetatenii sai pentru alegerile prezidentiale reusite. Asteptam cu nerabdare sa lucram cu presedintele Iohannis la intarirea pe mai departe a parteneriatului nostru strategic”, se arata in declaratia semnata de purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, si datata luni, 25 noiembrie.

„Odata cu apropierea celei de-a 30-a aniversari a Revolutiei din Romania si a intoarcerii catre Vest, SUA saluta noi oportunitati de imbunatatire a legaturilor noastre in domeniul securitatii, energic si economic, in beneficiul ambelor tari”, se mentioneaza in comunicat.

Departamentul de Stat american multumeste totodata Romaniei, „aliatul nostru din NATO, pentru sustinerea ferma acordata eforturilor de securitate internationala in regiune si pe plan global”.