Sondajul CURS care arata preferintele romanilor. Klaus Iohannis si PNL domina topul!

7

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) a dat publicitatii cel mai nou sondaj de opinie. Cercetarea este efectuata in perioada 19 iulie – 5 august pe 1600 de persoane prin interviuri fata in fata la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de incredere de 95%.

Loading...

Presedintele Klaus Iohannis, candidat al PNL pentru un al II-lea mandat in fruntea statului ar fi votat in primul tur de 39% din totalul celor care au mers la vot si au indicat o optiune, urmat de presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidentiale cu 18% (posibil candidat comun al ALDE si Pro Romania daca negocierile privind alianta electorala se vor si confirma). Tariceanu e urmat indeaproape de Dan Barna, candidatul comun al USR si PLUS in cadrul Aliantei politice ”Alianta 2020 USR+PLUS” cu 17% si de premierul Viorica Dancila, candidatul PSD la alegerile prezidentiale cu 14%.

Coroborand scorurile prezidentiabililor cu cele ale partidelor sau aliantelor politice sau electorale, care ii sustin se poate spune ca va fi o batalie interesanta pentru cel care il va infrunta pe Klaus Iohannis in turul II si ca oricare din cei 3 poate accede in urmatoarea runda.

In ce priveste partidele – Topul este dominat de Partidul National Liberal (PNL) cu 31 la suta. Urmeaza Partidul Social Democrat cu 24% si Alianta 2020 USR+PLUS cu 20%. La mare distanta urmeaza ALDE cu 8% si posibilii viitori parteneri de alianta electorala, Pro Romania cu 7%. PMP si UDMR incheie plutonul cu 5 si respectiv 4 la suta.

In ce priveste multumirea fata de prestatia presedintelui si premierului:

  • 47% se declara multumiti si foarte multumiti de prestatia presedintelui Klaus Iohannis. 50% sunt nemultumiti si foarte nemultumiti de activitatea lui.
  • 23% se declara multumiti si foarte multumiti de prestatia premierului Viorica Dancila. 74% se declara nemultumiti si foarte nemultumiti de activitatea ei.

content-image
content-image
content-image
content-image