Sondaj. PNL, pe primul loc in preferintele bucurestenilor!

15

Liberalii, favoriti pentru castigarea Capitalei. PNL este cotat cu 32% intentie de vot pentru Primaria Capitalei, in timp ce Alianta USR-PLUS inregistreaza 29%. PSD nu trece de 15%, spre deosebire de Gabriela Firea, care atinge 30%. Datele apar intr-un sondaj comandat de Nicusor Dan, insa nu au fost facute publice de candidatul independent, sustin surse din USR pentru Adevarul. Cifrele au fost prezentate de Nicusor Dan atat in filiala USR Bucuresti, cat si in discutiile cu liderii PLUS.

Loading...

PLUS a mai recuperat teren in fata USR, insa tot partidul condus de Dan Barna inregistreaza un scor mai mare in Capitala, sustin sursele citate. ”Diferenta e de peste 10% in favoarea USR. Se vede ca noi avem organizatii mai puternice in sectoare”, sustin sursele citate.

Cum se explica procentul mare al PNL in Bucuresti? Principalul argument ar fi scorul urias obtinut de presedintele Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale. In turul doi, seful statului a atins peste 60% in Capitala, in conditiile in care Primaria Generala si toate primariile de sector sunt conduse de primari PSD.

Spre exemplu, in sectoarele 1 si 3, Klaus Iohannis a bifat aproape 70% din voturi. Astfel, o parte din scorul obtinut de Iohannis s-a transferat catre PNL, partidul aflat in parteneriat cu seful statului. Chiar si in turul intai, Klaus Iohannis a iesit pe primul loc in preferintele bucurestenilor, la o distanta de cel putin cinci procente in fata lui Dan Barna, in fiecare sector. De asemenea, asumarea guvenarii si curatenia facuta in organizatia PNL Bucuresti sunt alte argumente pentru revitalizarea liberalilor in Capitala. in consecinta, PNL insista pentru un candidat propriu la Primaria Capitalei si la toate sectoarele. in cazul in care vor fi doua tururi de scrutin, fiecare partid de dreapta va avea candidat propriu, urmand sa se coalizeze in turul doi. Daca alegerile locale vor fi intr-un singur tur, USR, PLUS, PNL si PMP trebuie sa vina cu candiat comun pentru a reusi sa o invinga pe Gabriela Firea.

Liberalii au comandat un sondaj de opinie in care-i vor masura pentru Primaria Capitalei pe Rares Bogdan (europarlamentar), Violeta Alexandru (liderul PNL Bucuresti), Ciprian Ciucu (liderul PNL Sector 6) si Ionel Danca (seful cancelariei premierului). Din afara partidului, liberalii ii vor testa pe Nicusor Dan (USR) si Vlad Voiculescu (PLUS). Ludovic Orban nu va fi inclus in acest sondaj, insa varianta de a candida la Capitala nu e total exclusa. NIcusor Dan, candidat independent pentru Primaria Bucurestiului, a prezentat un sondaj, realizat la cererea sa, privind intentia de vot pentru functia de edil al Capitalei. Potrivit cercetarii, Nicusor Dan e cel mai bine clasat candidat al Opozitiei, contracandidatul sau din Alianta USR-PLUS, Vlad Voiculescu, fiind la mare distanta de acesta.