Situatie dramatica la Sibiu. Morga nu mai face fata numarului mare de decese COVID-19. Medicii au cerut un container

42

Numarul mare de decese al bolnavilor cu COVID-19 din ultima perioada, din Sibiu, a dus la colmatarea Anatomiei Patologice, iar medicii au cerut un container, pentru ca in interior nu mai sunt locuri, scrie Mediafax.

Un container care va indeplini conditiile de securitate epidemiologica a fost pus la dispozitia Serviciului de Anatomie Patologica de catre o firma din oras.

Loading...

In acest container se va gestiona situatia cazurilor pacientilor decedati, infectati cu SARS-CoV-2.

Situatia la Sibiu a devenit critica, dupa ce, in ultima saptamâna, au fost zile in care s-au inregistrat intre 10 si 15 persoane decedate din cauza coronavirusului.

Cladirea unde functioneaza Serviciul de Anatomie Patologica din Sibiu este aceeasi cu cea unde functioneaza Serviciul de Medicina Legala, o cladire de mici dimensiuni. Surse medicale au declarat ca Anatomia Patologica are o capacitate de 10 – maxim 12 locuri.

In Spitalul de Urgenta nu mai este niciun pat liber pentru pacientii cu COVID-19. Au fost ocupate si cele din containere. Containerele montate in urma cu o luna din fondurile alocate de Consiliul Judetean Sibiu au suplimentat capacitatea de spitalizare pentru pacientii COVID cu 52 paturi, ajungându-se, in prezent, la 177 de paturi. Marti, niciun pat nu mai este liber.