Simona Halep a revenit in Romania dupa victoria istorica de la Wimbledon: „Sper ca pentru tanara generatie sa fie o inspiratie”

4

Simona Halep a revenit, luni, in tara dupa ce a facut istorie la Turneul de la Wimbledon unde a reusit sa obtina al doilea trofeu de Grand Slam din cariera. Campioana noastra va fi intampinata in Salonul Oficial al aeroportului Henri Coanda.

Loading...

„E greu sa putem sa credem cand suntem copii ca vom avea sansa sa jucam la Wimbledon si sa si castigam, dar sper ca pentru tanara generatie sa fie o inspiratie, sa creada in ei si ca totul este posibil”, a spus Simona in prima ei declaratie de dupa revenirea in tara.

Campioana de la Wimbledon a spus ca a primit un mesaj in legatura cu decoratia care ii va fi oferita de Presedintele Romaniei: „Am primit un mesaj, chiar acum acum, cand am aterizat in legatura cu domnul presedinte Klaus Iohannis, ii multumesc mult si sunt onoarata. Este un lucru deosebit si abia astept sa se intample”.

Simona Halep si-a demonstrat din nou si modestia, laudandu-si adversara din finala Turneului de la Wimbledon, Serena Williams, pe care a numit-o „cea mai buna jucatoare a lumii din toate timpurile”.

Pentru Simona, obiectivul este acum obtinerea unei medalii de aur la Jocurile Olimpice: „imi doresc sa ating forma de la Wimbledon ca sa pot sa castig. imi doresc, bineinteles, aur. Nu e usor niciodata, dar o sa joc in toate probele pentru o sansa in plus la orice fel de medalie”.

Ion tiriac si Ilie Nastase au intampinat-o pe Simona Halep cu flori. Si presedintele Iohannis a trimis un buchet de flori Simonei Halep, care i-a fost inmanat la aeroport de catre un reprezentant al Administratiei Prezidentiale. Presedintele a anuntat ca ii va oferi, de asemenea, cea mai inalta distinctie a statului roman, „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler.

Simona Halep a obtinut al doilea sau titlu de Grand Slam dupa unul dintre cele mai bune meciuri din cariera: o victorie in doar 55 de minute in fata fostului lider mondial, Serena Williams, devenind astfel primul roman castigator la Wimbledon. Numarul 7 mondial – si numarul 4 de luni – a pierdut un singur set in drumul catre al doilea titlu de Grand Slam, in fata Mihaelei Buzarnescu, in turul al doilea.