Senatul a respins legea Autonomiei Tinutului Secuiesc. Senatorii UDMR au votat „pentru”

15

Senatul a respins, miercuri, legea privind autonomia Tinutului Secuiesc. Aceasta a fost adoptata tacit pe 23 aprilie de Camera Deputatilor, condusa de Marcel Ciolacu.

Singurii care au votat in favoarea legii au fost senatorii UDMR, ceilalti au votat toti impotriva. S-au inregistrat 126 „pentru” si 9 voturi „impotriva”.

Loading...

Klaus Iohannis a acuzat miercuri PSD ca „se lupta ca sa dea Ardealul ungurilor”.

„Jo napot kivanok, PSD! Este incredibil dragi romani ce se intampla in Parlamnent, PSD-ul a ajutat UDMR-ul sa treaca prin Camera Deputatilor o lege care da autonomie larga Tinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce intelegeri se fac in Parlament.

In timp ce noi ne luptam cu pandemia, pentru vietile romanilor, PSD-ul, marele PSD, se lupta in birourile secret din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestei intelegeri?

Vedeti, asta inseamna o majoritate toxica, majoritatea toxica pesedista. Acum vedeti de ce am vrut alegeri anticipate.

Eu nu mai vreau ca problemele importante ale natiunii sa fie hotarate de PSD. Eu nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica pesedista sa hotarasca impotriva Romaniei si a romanilor.

E inacceptabil si cat timp voi fi eu presedintele Romaniei o asemenea lege nu va exista”, a spus presedintele.