Senator PNL, prins de DNA ca a trucat concursul de angajare la Ambulanta Teleorman

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de senatorul PNL de Teleorman Eugen Pirvulescu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Eugen Pirvulescu este acuzat de savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Loading...

Procurorii sustin ca, in perioada 28 mai – 20 iunie 2021, Eugen Pirvulescu si-ar fi folosit influenta pe care o avea in calitate de presedinte al PNL Teleorman, pe langa membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Teleorman, solicitandu-le in mod repetat, atat direct cat si prin intermediul unei alte persoane, sa elaboreze si sa ii remita seturile de subiecte care urmau sa fie date la proba scrisa a concursurilor organizate in perioada mai – iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/ temporar vacante de asistent medical si sofer autosanitara II.

De asemenea, senatorul liberal le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor sa favorizeze candidatii indicati de el si la proba practica/ interviu, cu scopul de a obtine foloase necuvenite pentru acestia din urma (promovarea concursurilor si angajarea pe posturi remunerate).

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, parlamentarul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:

  • sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar;
  • sa nu se deplaseze la sediul Serviciului Judetean de Ambulanta Teleorman.

Procurorii i-au atras atentia lui Eugen Pirvulescu ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

De asemenea, lui Eugen Pirvulescu i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.