Seful Politiei recunoaste ca s-a intalnit cu interlopii din clanul Duduianu: „A fost o operatiune oficiala a politiei pentru a asigura siguranta cetateanului”

107

Secretarul de stat in MAI Bogdan Despescu si seful Politiei Romane, Liviu Vasilescu, au facut declaratii, joi, despre intalnirea pe care sefi ai politiei au avut-o, pe 9 august, cu fratii liderului interlop Emi Pian.

Principalele declaratii:

Loading...

Bogdan Despescu, secretar de stat

Existau date si informatii ca la procesiune erau asteptate sa participe aprox. 3.000 de persoane. Aceasta situatie putea sa conduca la raspandirea epidemiei si riscul unor acte de violenta. In saptamana respectiva, structurile MAI au organizat mai multe actiuni pentru descurajarea escaladarii conflictului. Nu fugim de responsabilitate

Sambata, 8 august, nu am putut continua in acelasi mod activitatile progranate. Instata a respins solicitarea de a 33 de perchezitii imobiliare. In acest context, pentru siguranta cetatenilor Capitalei, am solicitat devansarea funeraliilor si am cerut reprezentantilor Bisericii spirijin in acest scop. Modul in are ne-am indeplinit misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficienta metoda pentru a preveni incidente. Politia Romana nu a negociat aplicarea legii.

Repet, nu fugim de responsabilitate, incercam sa fim rationali si sa punem pe primul loc siguranmta cetetanului si nu imaginea noastra.

Liviu Vasilescu, seful Politiei Romane

A fost o operatiune oficiala a politiei pentru a asigura siguranta cetateanului. Aceasta abordare a dus la un rezultat bun pentru ca acum nu avem alte victime si nu am avut imagini cu sute de persoane in scandal pe strada. Pentru mine, sanatatea si linistea locuitorilor Capitalei au cantarit mai mult decat ca ulterior actiunea mea putea fi interpretata gresit

Am facut un demers legal, pentru a rezolva lucrurile. Nu am negociat si nu o sa negociez niciodata siguranta cetateanului si demnitatea politistului, transmite Aktual24.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca va solicita sefilor din Ministerul Afacerilor Interne sa explice public imaginile si informatiile aparute in presa cu privire la o presupusa negociere intre Politie si membrii clanului Duduianu.

„Am cerut explicatii ministrului Afacerilor Interne cu mult timp inainte sa se publice aceste lucruri. Am primit explicatiile respective, dar nu cred ca e rolul meu sa explic in detaliu ce s-a intamplat acolo si consider ca e nevoie de explicatii clare, publice din partea sefilor din Ministerul Afacerilor Interne”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a precizat ca le va solicita celor in masura sa explice public despre ce a fost vorba.