Sefa TVR, pusa la zid de jurnalistii din Televiziunea Publica: „O rusine uriasa. Niciun reporter TVR la Minsk, niciun comentator! Suntem insa reprezentati la nivel inalt, normal! Marina Almasan: Mi-a fost sila de lipsa mea de curaj”

8

Revolta fara precedent in TVR. Dupa episodul rusinos in care televiziunea publica a pierdut in fata Trinitas TV drepturile de transmisie a festivalului Enescu un nou caz starneste discutii aprinse in TVR.

Loading...

Jurnalisti cunoscuti de la TVR se revolta fata de prezenta presedintelui TVR, Doina Gradea, la Jocurile Europene de la Minsk in conditiile in care TVR nu a trimis niciun reporter.

Adelin Petrisor a scris pe Facebook legat de prezenta Doinei Gradea la Minsk.

„Da, reporterii comenteaza de acasa. Ce dreaq sa caute ei pe teren, mai ales cand terenul e peste hotare? Acolo merg sefii aia mari dupa cum vedem in pozele de la minister. Lipseste martie din post? Nu prea. A fost si la Eurovision.

P.S. Cu mine-n Afganistan, Kosovo sau pe la diversele exercitii militare nu a venit. Asa sunt eu mai norocos.🤓”, a scris, la fel de ironic, pe Facebook Adelin Petrisor.

Si Narcis Selaru, jurnalist la departamentul de Sport al TVR, a tinut sa isi exprime revolta.

„O rusine uriasa. Niciun reporter TVR la Minsk, niciun comentator! Totul se face din studio. Suntem insa reprezentati la nivel inalt, normal, sunt peste 100 de ore de transmisiuni in direct. Era mare nevoie de asa ceva. Am auzit ca acum isi cauta kimono pentru Tokyo (n.r. JO 2020)”, a scris Selaru pe Facebook.

Marina Almasan scrie ca „tremuram ca niste piftii ordinare!” pentru a n-o supara pe Gradea.

„Mi-a fost sila de lipsa mea de curaj, sau mai bine zis, de curajul manifestat doar in cercuri restranse, impartasit, e-adevarat, de alti atatia si atatia colegi, alaturi de care, de decenii, am ‘ars’ pentru institutia ce ne-a devenit a doua casa. (…) Ne iubim, fiecare, atat de mult meseria, traim pentru ea de atata vreme, suntem atat de legati de ‘batrana doamna din Pangratti’, incat tremuram ca niste piftii ordinare, inmuiate in groaza si disperare ca un cuvant nelalocul lui sau o reactie – altminteri corecta – ne-ar putea alunga din locul cu care ne-am identificat. (…)

Sunt un soldat disciplinat (cred ca e, de fapt, o inlocuire eleganta a notiunii de ‘lasitate’) asa ca, iata, tac. Ma complac in galeata cu laturi in care am fost aruncata. In general, de cand lucrez aici, nu am scos niciodata la iveala gunoiul de sub pres, chiar daca el a prins deja o consistenta alarmanta, fiind mai gros decat presul insusi. (…)

Reactia ta de astazi, Adelin, m-a facut sa ma rusinez nespus. De mine si de colegii mei. De numele mari ale TVR, care indura si tac, si de care lumea nu a mai auzit, in ultima vreme. Si nu pentru ca ei ar fi murit. Ci pentru ca moarte sunt numai liniile pe care au fost surghiuniti. (…)

Oricum, am obosit sa fac balet intre moralitate si supunere, intre profesionalism si compromisuri, intre revolta si tacere, intre umilinta si fericirea de a face meseria pe care o iubesc pana la cer si inapoi. (…)

N-am fost in Afganistan, ca tine, Adelin, dar te asigur ca razboaiele de aici, la care am asistat sau am fost partasa, au fost mult mai sangeroase. Cu pagube comparabile.

Iarta-ne, te rog, pe noi astia, multi si lasi, care in schimbul unui os de ros, ne ascundem in fata unei reprobabile cumintenii si supuneri”, a scris Marina Almasan pe site-ul femeide10.ro.