Sefa Inaltei Curti nu mai vrea un nou mandat. „Am obosit. Ce am vazut, ce am trait si ce am simtit m-a facut sa-mi fie extrem de dor sa traiesc printre oameni obisnuiti cu foarte mult bun-simt”

13

Cristina Tarcea, presedintele Inaltei Curti, a spus ca nu-si mai doreste un nou mandat in fruntea Curtii Supreme. „Vreti un raspuns diplomatic sau un raspuns sincer? Raspunsul diplomatic ar suna la maniera ‘am obosit’. Raspunsul sincer la modul ‘in calitate de presedinte al iCCJ, din pacate, trebuie sa relationez cu persoane din afara sistemului de justitie si din afara iCCJ. Ce am vazut, ce am trait si ce am simtit m-a facut sa-mi fie extrem de dor sa traiesc printre oameni obisnuiti cu foarte mult bun-simt, cu foarte multa onestitate si cu mai putina imaginatie’. asta este raspunsul sincer”, a declarat Tarcea, citata de ziare.com.

Loading...

Totodata, sefa iCCJ a afirmat ca s-a gandit si la demisie, dar a renuntat la acest gand pentru a arata ca pleaca atunci cand doreste ea, nu cand vor altii.

„Tot asaltul la care a fost supusa Curtea Suprema m-a facut sa ma gandesc daca merita sa mai duc la capat mandatul. Mi-am spus ca da, merita sa continui sa arat ca plec cand vreau eu, nu cand vor altii. Nu m-am gandit daca este sau nu corect concursul pentru ca decizia mea era deja luata”, a precizat Tarcea.

La ora actuala exista un singur magistrat care si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al inaltei Curti de Casatie si Justitie. Este vorba despre judecatorul Corina Corbu, care a fost insa judecata si achitata intr-un dosar de coruptie.