Se strange latul! Daniel Chitoiu, pus sub invinuire pentru ucidere din culpa dupa accidentul din Arges soldat cu doi morti

19

Fostul ministru al finantelor in guvernarea USL, Daniel Chitoiu, a fost pus oficial sub invinuire pentru ucidere din culpa in dosarul accidentului in care si-au pierdut viata doua persoane.

Loading...

Daniel Chitoiu, fost ministru al Economiei, s-a prezentat joi la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges pentru a fi audiat in cazul accidentului rutier din 26 decembrie in care doi oameni si-au pierdut viata. Liderul ALDE a venit la Parchet, in jurul orei 10.00, insotit de avocat, unde fusese citat pentru a fi audiat in dosarul in care este inceputa urmarirea penala in rem pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. A stat mai putin de jumatate de ora si a refuzat si dea declaratii.

„Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele aspecte cu privire la mediatizata prezenta in data de 09.01.2020, la sediul acestei unitati de parchet, a numitului Chitoiu Daniel:

in cauza aflata in lucru la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in legatura cu evenimentul rutier ce a avut loc in data de 26.12.2019, in jurul orei 12:10, pe DN7, in apropierea localitatii Zamfiresti, jud. Arges, procuror din cadrul acestei unitati de parchet a dispus, la data de 06.01.2020, efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de numitul Chitoiu Daniel cu privire la savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, acesta dobandind calitatea de suspect in cauza.

in cursul zilei de azi 09.01.2020, potrivit procedurii prealabile de citare, la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges s-a prezentat numitul Chitoiu Daniel, ocazie cu care, in cadrul audierii ce a avut loc, i-au fost aduse acestuia la cunostinta calitatea de suspect, drepturile si obligatiile procesuale, in prezenta aparatorului sau ales”, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

„Daniel Chitoiu a refuzat sa dea declaratii la audieri, prevalandu-se de dreptul la tacere”, a declarat pentru HotNews.ro procurorul Catalin Arsene de la Parchetul Tribunalului Arges.

La iesirea de la audieri, Daniel Chitoiu a declarat ca nu vorbea la telefon in timpul accidentului. intrebat daca el este cel care a sunat la 112 pentru a anunta producerea accidentului, secretarul general al ALDE a raspuns afirmativ.

„Particip la toate procedurile procesului de cercetare penala. Azi, am participat la una dintre ele. Nu vorbeam la telefon, in momentul accidentului”, a declarat Chitoiu.

A fost intrebat si daca a vorbit cu familiile victimelor, spunand ca nu.

De asemenea, intrebat cum explica faptul ca a iesit din masina pe picioare si i-a insotit pe politisti, apoi a fost luat cu targa si dus la spital, Daniel Chitoiu a raspuns: „Mi-am revenit in momentul acela”.

In data de 26 decembrie, Daniel Chitoiu a fost implicat intr-un accident pe DN7, in judetul Arges, in zona localitatii Zamfiresti. in urma accidentului, un barbat de 82 de ani, sofer al celei de-a doua masini, a murit pe loc. Sotia batranului a murit la scurt timp la spital. O alta persoana aflata in autovehicul celor decedati a fost ranita si internata la spital.

Si fostul ministru a fost internat in spital, desi imediat dupa accident a fost fotografiat mergand alaturi de politist, fara a parea sa aiba o problema medicala. Internarea in spital este si motivul pentru care audierea sa a fost amanata pana astazi.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, insa ulterior a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, avand in vedere „intensa reflectare in mass-media de la nivel national si local, ca urmare a consecintelor grave ale accidentului rutier cercetat – doua persoane decedate si doua cu vatamari corporale si a calitatii de membru in organele de conducere ale unei formatiuni politice a unuia din conducatorii auto implicati in accident”.