S-a rupt lantul de iubire! Tariceanu anunta ca iese de la guvernare si vrea sa o dea jos pe Viorica din fruntea Guvernului!

7

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a lansat atacuri la adresa Vioricai Dancila imediat dupa ce a anuntat ca iese de la guvernare. Mai mult, el a spus ca va vota si motiunea de cenzura a PNL.

Loading...

„Dancila face un apel la racolarea membrilor nostri si ne califica drept lasi. I-am propus sa aiba curajul sa vina in Parlament cu restructurarea si mi-a spus ca nu poate, nu are curaj. I-am spus sa diminueze numarul ministrilor, nu are curaj”, a dezvaluit Tariceanu.

„Increderea mea a fost grav zdruncinata, doamna Dancila a luat anumite decizii fara consultarea mea, dar cu consultarea presedintelui Iohannis”, a mai spus Tariceanu.

Intrebat daca ALDE va vota favorabil motiunea de cenzura anuntata de PNL, Tariceanu a raspuns pozitiv.

„Un partid de opozitie va vota motiunea de cenzura. Partidul de opozitie voteaza motiunea de cenzura impotriva Guvernului”, a subliniat Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a tinut sa o atace pe Viorica Dancila si i-a avertizat pe membrii ALDE care nu pleaca de la guvernare:

Despre informatiile ca unii ministri ALDE nu vor sa iasa de la guvernare: „Cei care nu vor face acest lucru (nu-si vor da demisiile) vor suporta consecintele. Asta inseamna excluderea din partid. Eu nu am informatii ca ar exista un membru al partidului care sa nu respecte aceasta decizie.

E foarte amabila doamna Dancila, ca face un apel la racolarea membrilor nostri si pe ceilalti ne numeste ”lasi”. Observ ca i-am propus sa aiba curaj sa vina in Parlament cu restructurarea si a zis ca nu poate. I-am zis sa dea afara jumatate din secretarii de stat, n-a avut curaj, i-am zis sa vina cu alt program de guvernare, n-a avut curaj. Cred ca lucrurile sunt clare”.

Despre o intelegere Dancila-Iohannis: „Am vazut ca au existat speculatii. intr-o coalitie, daca nu ai incredere in partenerul de dialog, lucrurile nu pot functiona. increderea mea a fost zdruncinata de faptul ca o serie de decizii au fost luate de premier fara consultarea mea, dar cu consultarea presedintelui”.

De ce renunta la Cotroceni: „Evaluarile facute ne-au aratat ca e asteptare pentru un alt tip de condidatura. si e mai important viitorul ALDE. Am vrut sa demonstrez ca nu subiectul candidaturii mele ne desparte de PSD, ca am vazut multe speculatii, ca dorinta mea si a ALDE de iesire de la guvernare e determinata de aceasta decizie a PSD. Iata ca nu e asa”.

Tariceanu a declarat ca demisioneaza din fruntea Senatului si ca nu va mai candida la prezidentiale, alegand in schimb sa il sustina pe Mircea Diaconu.

De asemenea, si Victor Ponta a fost de acord sa il sustina pe Mircea Diaconu.

”Am renuntat si la candidatura la prezidentiale, pentru a nu se mai spune ca intentia pe care am manifestat-o de a parasi coalitia este bazata pe decizia PSD-ului de a-si desemna un candidat la prezidentiale.

Totodata, luni imi voi anunta demisia din functia de presedinte al Senatului”, a spus Tariceanu.

intrebat ce va face in cazul unei motiuni de cenzura, Tariceanu a precizat ca o va vota.