Rovana Plumb, desemnata comisar european pentru Transporturi! Urmeaza audierile in comisii si votul final in Parlamentul European!

4

Ursula von der Leyen, presedintele ales al Comisiei Europene, a anuntat marti portofoliile pe care le va primi fiecare comisar nominalizat in viitorul colegiu. Rovana Plumb a fost desemnata pentru portofoliul Transporturilor. Oficializarea viitoarei Comisii se va face dupa audierea candidatilor in comisiile de specialitate ale Parlamentului European si dupa votul Parlamentului.

Loading...

Presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat marti, la Bruxelles, echipa de comisari si noua structura a urmatorului executiv european, eurodeputata PSD Rovana Plumb fiind propusa pentru portofoliul Transporturi, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.

„Aceasta echipa va defini calea europeana: vom actiona cu hotarare impotriva schimbarilor climatice, ne vom consolida parteneriatul cu Statele Unite, ne vom defini relatiile cu o China mai autonoma si vom fi un vecin fiabil, de exemplu pentru Africa”, a declarat Ursula von der Leyen, citata in comunicat.

„Aceasta echipa va trebui sa apere valorile si standardele noastre de nivel mondial. Vreau o Comisie condusa cu hotarare, care se axeaza in mod clar pe aspectele care ne preocupa si care ofera raspunsuri”, a mai spus ea.

„Vreau sa fie o Comisie bine echilibrata, agila si moderna. Aceasta echipa va trebui acum sa castige increderea Parlamentului. Comisia mea va fi o comisie geopolitica dedicata politicilor durabile si doresc ca Uniunea Europeana sa fie gardianul multilateralismului, pentru ca stim ca suntem mai puternici realizand impreuna ceea ce nu putem face singuri”, a adaugat Ursula von der Leyen.

Rovana Plumb este deputat in Parlamentul European (vicepresedinte al Grupului Socialistilor si Democratilor) si a ocupat, la nivel national, posturile de ministru al mediului si schimbarilor climatice, ministru al muncii, ministru al fondurilor europene, ministru al educatiei si ministru al transporturilor, se precizeaza in comunicatul CE.

Noul colegiu va avea opt vicepresedinti, inclusiv inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Josep Borrell.

in urmatoarea etapa, Parlamentul European va trebui sa aprobe intregul colegiu al comisarilor, inclusiv inaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe si politica de securitate.

Acest lucru va fi precedat de audierile comisarilor desemnati in fata comisiilor parlamentare relevante, in conformitate cu regulamentul de procedura al Parlamentului.

Comisarii desemnati in echipa Ursulei von der Leyen urmeaza sa fie audiati in comisiile de specialitate ale Parlamentului Euroepan, in intervalul 30 septembrie – 8 octombrie 2019. Dupa audieri, PE va da votul final cu privire la componenta Comisiei in ansamblu, potrivit agentiei dpa. Comisia Europeana, in noua sa componenta, isi va incepe activitatea la data de 1 noiembrie 2019.