Romanul care l-a detronat pe Tiriac in topul celor mai bogati romani! A aparut pe coperta Forbes din SUA!

32

Programatorul roman Daniel Dines, fondator si director general al firmei IT UiPath, este primul miliardar in dolari din afaceri cu roboti software (bots), scrie, miercuri, editia americana a revistei de business Forbes, intr-un articol cu titlul „De la comunism la coding”. Titul articolului este ”Boss of the Bots” (Seful botilor).

Loading...

Potrivit Forbes, care i-a luat un interviu lui Dines la Bucuresti, omul de afaceri roman mai detine in prezent 20% din UiPath, liderul mondial in tehnologie RPA – robot process automation, o companie evaluata la 7 miliarde de dolari dupa ultima runda de finantare obtinuta.

Asta inseamna ca lui Dines ii revine o avere de circa 1,4 miliarde de dolari.

„In aprilie, investitorii de pe Wall Street, inclusiv Wellington Management, au investit 568 de milioane dolari (in UiPath – n.r.), la o evaluare de 7 miliarde de dolari, facand din Dines, care detine mai mult de 20%, primul miliardar din bots din lume” – aminteste Forbes.

Daca ne luam dupa cel mai recent top al miliardarilor lumii publicat de Forbes, Ion Tiriac are o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari (locul 1.818 mondial). Aceasta ar insemna ca Ion Tiriac (80 de ani) a fost detronat de Daniel Dines (47 de ani) in topul celor mai bogati romani, arata aktual24.