Romanii fug de vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca. Peste 300.000 de romani si-au anulat vaccinarea cu acest ser. Reactia autoritatilor

22

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a declarat marti ca aproximativ 28% dintre persoanele care si-au confirmat programarea la vaccinare cu serul AstraZeneca nu s-au prezentat si si-au anulat programarea.
Guided Tours in Basel

„Mai ales din perioada lunii martie, de cand au inceput aceste semnale de evenimente tromboembolice, pana la acest moment au fost peste 207.000 de anulari in platforma, iar dintre persoanele programate, care si-au confirmat programarea, avem circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, care si-au anulat programarea, ceea ce reprezinta 28% dintre cei care confirmasera programarea.

Loading...

Da, este un procent mare. Avem aproape 1/3 dintre persoanele programate care nu s-au prezentat. Este clar un aspect pe care l-am sesizat cu totii.

(…) Apreciem absolut fireasca si legitima ezitarea oamenilor la acest moment. Este nevoie de mai multa informare. Avem nevoie de mai multe informatii oficiale de la Agentia Europeana a Medicamentului si pot sa va asigur pe toti ca si noi, la randul nostru, cei care luam decizii, avem nevoie de mai multe informatii”, a spus medicul militar, citat de Agerpres.

El a precizat ca in Romania nu au fost confirmate cazuri de tromboza de „sinus venos cerebral” asociate cu vaccinarea.

„Sunt cazuri, de altfel extrem de rare, care merg de la o frecventa de la unu la 100 de mii, pana la unu la un milion, in functie de numarul de cazuri raportate in fiecare tara. Cred ca trebuie sa asteptam precizarile Agentiei Europene a Medicamentului, stabilirea frecventei, stabilirea unui profil de risc si, de asemenea, recomandarile pe care, repet, cu totii le asteptam”, a mai spus reprezentantul CNCAV.