Romanii care au ingrozit Italia! Banda taietorilor de urechi, retinuta in Italia. Sapte romani au primit 65 de ani de inchisoare!

37

Şapte romani supranumiti banda taietorilor de urechi au primit aproape 65 de ani de inchisoare in urma jafului care a ingrozit Italia.

Loading...

In atac, au fost jefuiti si agresati sotii Carlo Martelli si Niva Bazzan, femeii fiindu-i taiat lobul urechii cu o secera gasita in pivnita. Unul dintre banditi, Alexandru Bogadan Colteanu, s-a declarat nevinovat: “Cand s-a intamplat am fost la Hotelul Alba din Lanciano, pana la o anumita ora in compania proprietarului. Am fost sub falsa identitate pentru ca eram fugar. Dar am fost inregistrat. Am facut mai multe apeluri telefonice, puteti verifica telefonul mobil “. Giovanni Nappi, judecatorul sedintei preliminare, nu a dorit sa tina cont de aceasta declaratie.

Procurorul ceruse pedepse de la 12 la 18 ani pentru un total de 86 de ani de inchisoare (cu o reducere de o treime din pedeapsa din cauza procedurii simplificate). Toti inculpatii au fost prezenti la proces. Iata condamnarile: 15 ani si 4 luni a primit Alexandru Bogdan Colteanu, 11 ani si 4 luni Marius Adrian Martin, 10 ani Aurel Ruset si Costantin Turlica, 9 ani si 4 luni Ion Turlica, 8 ani Bogdan Ghiviziu: acestia sunt acuzati de talharie pluriagravata, vatamari foarte grave, sechesru de oersoana si port abuziv de arme. 10 luni a primit Gheorghe Traian Jacota, acuzat de favorizare, pentru ca a incercat sa il ajute sa fuga e Ghiviziu.

Filmul jafului

Carlo Martelli, chirurg in varsta de 69 ani si presedintele asociatiei locale pentru persoane cu handicap Anffas, si sotia lui Niva Bazzan, au fost batuti crunt. Sotul a suferit multiple fracturi, multe la fata, de la pumnii primiti pentru a spune unde este seiful. Sotiei sale, banditii i-au taiat o ureche, pentru a indica seiful. Seif care nu exista. Doctorii au facut totul pentru a reatasa bucata de ureche taiata, dar in zadar.

Cuplul italian a fost tinut ostatic de cei patru talhari. Batuti, torturati, mutilati.

“intrebau cu insistenta unde e seiful. Doar unul dintre ei a vorbit, vorbea bine italiana, ceilalti trei au ramas tacuti”, au povestit victimele.

Numai dupa ce au taiat urechea femeii, banditii s-au convins ca in acea casa nu e niciun seif. Dar, ca sa nu plece cu mainile goale, au luat tot ce au gasit bani in numerar si trei carti de credit de la medic.

La trei zile dupa atac, Politia a arestat primii treimembri ai bandei: fratii Constantin turlica, 22 de ani si Ion Cosmin turlica, 20 de ani, si Ruset Aurel, 25 de ani. Ei incercau sa fuga in Romania, cu 3.400 de euro asupra lor; un al patrulea membru al bandei a reusit sa scape.

Doi dintre ei au fost arestati in masina cu care se deplasasera la jaf. Al treilea a fost arestat intr-un hotel din centrul orasului Lanciano. Arestatul a fost scos din hotel cu greu, in timp ce zeci de oameni s-au adunat si au incercat sa-l linseze pe roman. Multimea furioasa striga „Sunteti bastarzi, animale…” Fortele de ordine l-au scos cu greu din zona, scrie gazetaromaneasca.

Primii trei arestati, fratii turlica si Relu Ruset au recunoscut participarea la actiunea criminala, dar l-au indicat pe cel de-al patrulea arestat, Alexandru Bogdan Colteanu, pentru taierea urechii doamnei Niva Bazzan. Executorul material al mutilarii a fost arestat in Caserta, la doua zile dupa prinderea primilor trei banditi.

La cateva zile au fost arestati alti doi romani, Ghiviziu si Jacota. Cel de-al 7-lea arestat in acest caz, Marius Adrian Martin, in varsta de 34 de ani, a fost arestat in Romania, la Craiova. A fost singurul care a reusit sa fuga din Italia.