Romania va trimite in SUA medici militari si specialisti in combaterea epidemiilor!

Romania a propus guvernului american deplasarea in SUA a unei echipe de 15 medici militari si specialisti CBRN (Chimic, Bacteriologic, Radiologic si Nuclear). Respectiva misiune urmeaza a fi executata „in curand, dupa finalizarea preparativelor necesare, pentru o perioada de 14 zile”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Apararii.

Subiectul a fost discutat in cadrul unei convorbiri telefonice intre ministrul Apararii, Nicolae Ciuca si secretarul american al apararii, Mark T. Esper.

Loading...

Cei doi oficiali au vorbit, cu acest prilej , despre „solidaritatea in combaterea pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 si cooperarea intre armatele celor doua tari”, se mai arata in comunicatul MApN.

„In acest context, a fost exprimata aprecierea pentru ajutorul reciproc acordat in eforturile de combatere a pandemiei: acoperirea de catre Statele Unite a cheltuielilor pentru executarea unei misiuni cu o aeronava C-17 Globemaster III din dotarea Unitatii Multinationale de Transport Strategic, care a transportat, in luna aprilie, echipamente de protectie medicala de la Seul la Bucuresti, respectiv oferta Romaniei de a deplasa in Statele Unite o echipa de 15 medici militari si specialisti CBRN, misiune care urmeaza a fi executata in curand, dupa finalizarea preparativelor necesare, pentru o perioada de 14 zile”, se precizeaza in comunicatul MApN.

In discutia dintre cei doi ministri ai apararii, au mai fost analizate „perspectivele de consolidare a prezentei fortelor SUA pe teritoriul Romaniei si oportunitatile oferite de proiectele demarate de tara noastra pentru modernizarea infrastructurii si dezvoltarea unor facilitati militare”.

Au fost discutate, de asemenea, aspecte legate de actiunile de dezinformare desfasurate de Rusia si China in aceasta perioada, precizeaza Ministerul Apararii Nationale.

Transparenta face diferenta