Romania U21 a trecut la scor de neprezentare Irlanda de Nord in preliminariile EURO 2021!

5

Echipa nationala sub 21 de ani a Romaniei a invins reprezentativa similara a Irlandei de Nord, luni seara, scor 3-0, pe Stadionul „Anghel Iordanescu”, din Voluntari, in preliminariile EURO 2021.

Loading...

Irlanda de Nord a evoluat in inferioritate numerica din minutul 38. Dennis Man a fost lansat bine in adancime, dar s-a ciocnit cu portarul Conor Hazard, in apropierea careului mare. Cei doi au petrecut aproximativ trei minute pe gazon, primind ingrijiri medicale.

In minutul 48, Tudor Baluta a punctat pentru 1-0, dupa o faza confuza petrecuta in careul Irlandei de Nord. Adrian Petre a incercat de doua ori sa suteze spre poarta, insa a trimis in blocaj, iar mingea a ajuns la jucatorul lui Brighton & Hove Albion, care a trimis in plasa, dupa ce mingea a lovit bara initial.

in minutul 59, Valentin Mihaila a primit in interiorul careului de la Dennis Man, Oaida a lasat mingea sa treaca, iar jucatorul Universitatii Craiova a sutat in forta, reusind sa duca scorul la 2-0.

Scorul final a fost stabilit in minutul 67, cand Andrei Ciobanu a punctat pentru 3-0. Jucatorul de la FC Viitorul a primit in careu de la Adrian Petre si a sutat la coltul lung, invingandu-l pe portarul Irlandei de Nord.

Pentru Romania U21 a fost a doua victorie consecutiva in preliminarii cu 3-0, dupa cea obtinuta la Ploiesti, joi, contra Ucrainei.

Dupa trei meciuri disputate in grupa 8 de calificare la Campionatul European din 2021, Romania U21 ocupa locul al treilea, cu sase puncte. Pe primul loc se afla Danemarca, castigatoare a celor trei meciuri disputate.

Clasamentul grupei 8 de calificare la EURO U21:

  1. Danemarca U21 – 9 puncte (3 meciuri)
  2. Finlanda U21 – 7p (4 meciuri)
  3. Romania U21 – 6p (3 meciuri)
  4. Ucraina U21 – 3p (3 meciuri)
  5. Irlanda de Nord U21 – 2p (4 meciuri)
  6. Malta U21 – 1p (3 meciuri)

La turneul final din Ungaria si Slovenia vor obtine calificarea cele noua castigatoare de grupa si cel mai bun loc secund. Celelalte opt locuri secunde ramase vor disputa un baraj.

La precedentul Campionat European U21, disputat in acest an, Romania a ajuns pana in faza semifinalelor, unde a fost invinsa de Germania, scor 2-4. in urma acestei realizari, nationala pregatita de Mirel Radoi a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.