Romania, spulberata de Spania in ultimul joc din grupa preliminara de calificare la Euro 2020! Contra pleaca de la nationala

10

Nationala de fotbal a Romaniei a pierdut cu 0-5, la Madrid, ultimul meci din grupa preliminara de calificare la EURO 2020. Tricolorii au incheiat pe locul 4, dupa Spania, Suedia si Norvegia. Imediat dupa meci, Cosmin Contra a declarat ca spera ca jucatorii sa aiba o alta atitudine in martie, la baraj, dand de inteles ca nu va mai continua la nationala.

Loading...

Spania a invins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (4-0), reprezentativa Romaniei, in ultima etapa a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020. Jucatorii romani nu au mai pierdut la acest scor de la meciul cu Serbia din martie 2010. Ei au ratat calificarea din preliminarii la turneul final, la care Bucurestiul gazduieste patru meciuri, inca de etape trecuta, cand au pierdut, acasa, scor 0-2, cu Suedia. Tricolorii se mai pot califica la Euro-2020 daca, in martie, vor castiga play-off-ul din Liga Natiunilor.

Fotbalistii antrenati de Cosmin Contra au oferit o noua prestatie rusinoasa, dupa cea de vineri, de pe Arena Nationala, cand au fost intrecuti mai clar decat arata scorul de Suedia. Pe Wanda Metropolitano, spaniolii au mai avut un gol anulat pentru un fault in atac si doua bare. Puscas, dupa o eroare a lui Martinez, si Nedelcearu, din cornerul care a urmat, au avut ocazii in prima repriza, iar Coman putea primi un penalti. in repriza a doua, fundasul central Rus a scapat singur cu Kepa, dar a fost blocat in momentul sutului. in rest, romanii nu au legat prea multe pase, spaniolii dominand cu usurinta.

La acest meci au asistat 36.196 de spectatori, dintre care cateva mii de romani.

Fundasul Sergio Ramos a inregistrat selectia cu numarul 170 la echipa nationala.

Au marcat Fabian Ruiz ‘8, Gerard Moreno ’33, ’43, Rus ’45 (a), Oyarzabal ’90+1.

1-0, min. 8: Fabian Ruiz a trimis lejer in plasa din sase metri, un balon respins in fata de Tatarusanu;

2-0, min. 33: Gerard Moreno a marcat cu capul de la 11 metri, trimitand plasat balonul, dupa o centrare de pe partea dreapta a lui Ruiz;

3-0, min. 43: O noua faza colectiva spectaculoasa a spaniolilor, Gaya a centrat de pe partea stanga, Gerard Moreno s-a „descotorosit” de Tosca in sase metri si a marcat usor;

4-0, min. 45: Gerard Moreno a sutat la poarta din pozitie lateral-dreapta, iar Rus a deviat balonul in plasa, la coltul scurt al portii aparate de Tatarusanu;

5-0, min. 90+1: Oyarzabal a marcat cu un sut plasat de la 17 metri.

Au evoluat urmatoarele echipe:

Spania: Kepa – Carbajal, Sergio Ramos (Raul Albiol ’63), Inigo Martinez, Gaya – Fabian Ruiz, Busquets, Saul – Gerard Moreno (Oyarzabal ’57), Morata, Santi Cazorla (Paco Alcacer ’68). Selectioner Robert Moreno.

Romania: Tatarusanu – R. Benzar, Ad. Rus, Nedelcearu, Tosca – T. Baluta, R. Marin (Cicaldau ’65) – I. Hagi (Nistor ’73), Stanciu, Fl. Coman (Mitrita ’57) – Puscas. Selectioner Cosmin Contra.

Cartonase galbene: Busquets ’25 / Nedelcearu ’36

Arbitri: Aleksei Kulbakov – Dmitri Juk si Oleg Maslianko – Denis Scerbakov (toti din Belarus).

in celelalte meciuri ale grupei, disputate vineri, Malta – Norvegia, scor 1-2, si Suedia – Insulele Feroe, scor 3-0.

Clasamentul final al Grupei F este urmatorul: Spania, 26 de puncte, Suedia, 21 de puncte, Norvegia, 17 puncte, Romania, 14 puncte, Insulele Feroe, trei puncte, Malta, trei puncte.

Tragerea al sorti a play-off-ului pentru Liga Natiunilor va avea loc, vineri, de la ora 13.00, la Nyon si va fi transmisa in direct de ProTV.

Romania va juca semifinala, in deplasare, impotriva Islandei sau Scotiei.

Daca tricolorii joaca semifinala cu Scotia, finala o vor disputa cu castigatoarea din Norvegia-Serbia.

Daca Romania va juca semifinala cu Islanda, adversara din finala va fi stabilita din mai multe echipe.

Tot joi, Romania va afla, prin tragere la sorti, daca va gazdui finala, in cazul calificarii din semifinala.