Romania ia noi masuri in lupta cu coronavirusul. Se inchid restaurantele, zborurile cu Spania si se instaleaza un spital militar

6

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat noi masuri in contextul starii de urgenta instituite in Romania din cauza epidemiei de coronavirus. Printre acestea se numara si inchiderea restaurantelor, cafenelelor, barurilor.

„Se suspenda activitatea de servire si consum a produselor alimentare si bauturilor alcoolice, organizata de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice din interiorul sau exteriorul locatiei”, a declarat Marcel Vela. Acesta a precizat ca „e permisa organizarea de activitati care nu presupun ramanerea clientilor in locatii”, dar si ca „raman deschise serviciile de drive-in si de livrare”.

Loading...

De asemenea, vor fi inchise salile de fitness si saloanele de infrumusetare. „Se suspenda toate activitatile culturale, stiintifice, religoase, sportive, balneare, de ingrijire personala, realizate in spatii inchise”, a spus ministrul Vela.

„O alta decizie se refera la suspendarea tuturor activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear si de ingrijire personala, realizate in spatii inchise”.

Se interzice, de asemenea, desfasurarea oricarui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane in spatii deschise. in cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanta intre participanti trebuie sa fie de cel putin un metru.

„Urmatoarea decizie interzice organizarea si desfasurarea oricarui eveniment care presupune participare a peste 100 de persoane in spatii deschise. Organizatorii evenimentelor desfasurate in spatii deschise ce presupun participarea a maximum 100 de persoane sunt obligati sa dispuna masuri care sa asigure distanta de minim un metru intre participanti”.

Aceste masuri sunt posibile, in virtutea starii de urgenta instituite in Romania incepand de luni, 16 martie 2020. Deciziile au fost luate intr-o sedinta a Comitetului de conducere a MAI, la care au participat secretarii de stat Bogdan Despescu si Raed Arafat, care „de ieri, fac parte din Grupul de Decizie de la nivelul MAI, cel care decide si propune actiunile pe care le vom lua pentru combaterea raspandirii noului coronavirus”, a precizat Marcel Vela.