Romania a vaccinat aproape 60.000 de cadre medicale

27

Aproape 60.000 de cadre medicale au fost vaccinate in Romania pana miercuri, potrivit datelor oficiale furnizate de Comitetul National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19. Cu un al doilea vaccin aprobat de Agentia Europeana a Medicamentului, cel al companiei Moderna, vaccinarea ar urma sa creasca si mai mult in perioada urmatoare, atat in tara, cat si la nivelul UE.

Miercuri, in ziua in care Romania a primit a treia transa de vaccinuri Pfizer/BioNTech, au fost vaccinate 16.945 de persoane. Astfel, numarul total de persoane vaccinate impotriva COVID-19 incepand cu data de 27 decembrie a crescut la 58.554.

Loading...

CNCAV precizeaza ca in ultimele 24 de ore au fost 66 reactii comune si minore, dintre care: 28 de reactii de tip local, iar alte 38 generale. De asemenea, alte doua reactii sunt in curs de investigare.

De la inceputul celor aproape doua saptamani de vaccinare, numarul total de reactii adverse a fost de 202 reactii comune si minore, dintre care: 92 reactii locale cu durere la locul injectarii, iar 110 reactii generale (febra, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

Autoritatile se asteapta ca, odata cu demararea celui de-al treilea val de vaccinare – pentru populatia generala – care ar putea incepe in luna aprilie, zilnic sa fie imunizati 150.000 de romani. Este o cifra optimista, iar daca acest trend va fi mentinut, atunci toata populatia Romaniei ar urma sa fie imunizata in aproximativ 4 luni.