Robert Negoita a prezentat cea mai mare parcare subterana din Romania: „Este un proiect unic in tara”

13

Robert Negoita, candidat pentru un nou mandat de primar al Sectorului 3, a prezentat, astazi, stadiul lucrarilor la cea mai mare parcare subterana din Romania, constructie aflata sub bulevardul Decebal din Sectorul 3.

Aceasta are o lungime de 550 de metri si o latime de 17,5 metri si este cuprinsa intre strada Dristorului si Piata Muncii. Gazduieste 750 de locuri de parcare si este structurata pe doua niveluri.

Loading...

Dincolo de lucrarile la parcarea subterana, proiectul prevede si lucrari de reorganizare si reamenajare a zonei de suprafata, pe tot tronsonul Bulevardului Decebal, adica si portiunea aflata intre Piata Alba Iulia si strada Dristorului: extinderea si amenajarea spatiilor verzi, amenajarea zonei pietonale, amenajarea unei piste de biciclete, refacerea zonelor de statii STB si modernizarea mobilierului stradal.

“Este un proiect unic in tara, atat din punct de vedere al complexitatii de executie, cat si al viziunii. Dincolo de parcarea propriu-zisa care era extrem de necesara in aceasta zona de interes, odata cu acest poiect am rezolvat si problemele de la suprafata, regandind zona pietonala si impadurind acest spatiu, dar si probleme ce tineau de retelele de utilitati, vechi de zeci de ani. Fiindca a trebuit sa deviem aceste retele, le-am si modernizat noi, ceea ce inseamna ca pentru alte cateva zeci de ani, aici nu va fi nevoie de lucrari de reparatii sau inlocuiri, deci… mai putine gropi in carosabil, mai putin disconfort ” a declarat Robert Negoita, candidat
pentru un nou mandat de primar din partea Aliantei PRO Bucuresti 2020.

“Parcarea va pune la dispozitie aproape 750 de locuri, dar este gandita si ca un spatiu in care sa beneficiem de diferite alte servicii, de exemplu, spalatorie autor self service, vulcanizare sau service auto. Locurile vor fi pentru cetatenii domiciliati in zona, dar si pentru vizitatori.” a adaugat Robert Negoita.