Revoltator. Pensii speciale pentru familia sefului Politiei din Caracal. Sefa de post din localitatea Alexandrei Macesanu a urmat exemplul sotului si se pensioneaza!

6

Strigator la cer. Seful Politiei Caracal si sotia sa, sefa de post din localitatea de unde provenea Alexandra Macesanu vor incasa pensii speciale. Deputatul USR Claudiu Nasui a atras atentia joi, pe pagina sa de socializare, ca dupa ce seful Politiei Caracal s-a pensionat, acum sotia acestuia ii urmeaza exemplul.

Loading...

Potrivit deputatului USR, Violeta Mirea a fost sefa de post in satul din care provenea Alexandra Macesanu – victima a monstrului din Caracal si despre care „domnul Mirea spunea ca nu are nimic sa isi reproseze”.

„Daca sotul acesteia urma sa dobandeasca privilegiatul statut de pensionar special la inceputul lunii, la nici doua saptamani, sotia i se alatura, fiind astfel o familie speciala caruia statul ii va plati inca 3800 lei/ luna. Aceasta este o aproximare si se bazeaza pe informatiile gasite in declaratia de avere a sotului din 2018. De ce? Pentru ca nu e de gasit declaratia dumneaei de avere pe niciunul din site-urile dedicate specific acestui lucru”, a declarat Nasui.

Mai mult, deputatul sustine ca in declaratiile anterioare, venitul dumneaei este sters si apare doar al sotului si al copilului.

„Asta intelege statul prin transparenta. Astfel, din declaratia de avere a sotului pe 2018, avem un venit anual al doamnei Mirea de 67,000 lei, deci 5583 lei/lunar. Doamna Mirea este in sistem din 1990, adica are o vechime de 29 ani, ceea ce inseamna ca la procentul de 65% care reprezinta minimul pentru calculul pensiei speciale, i se mai adauga alte 4 procente. Intrucat, conform legii, se iau in calcul ultimele 6 luni consecutive, si presupunand ca doamna Mirea nu a mai beneficiat de cresterile salariale din 2019, desi acest lucru este aproape imposibil, ajungem la o pensie speciala de cel putin 3852 lei (69% * 5583), la care se va adauga si pensia pentru contribuitivitate”, a precizat Nasui.

Liderul USR a mai afirmat ca „indiferent de circumstantele pensionarii, statul recompenseaza oamenii din sistem, din munca si contributiile noastre”.

„Pana cand vor fi unii mai speciali decat altii?”, s-a intrebat retoric Nasui.