Revolta lui CTP la adresa PSD: „Acest partid trebuia sa inchida gura cel putin 3 ani cat a stat Dragnea la conducere”

29

Cristian Tudor Popescu si-a manifestat, luni, revolta fata de modul in care se implica PSD in protestele minerilor din Valea Jiului. „Are perfecta dreptate premierul Citu. PSD vrea sa ia cotizatia Romaniei la UE si sa fie data pentru salarii, pensii, bonusuri, pentru consum”, a declarat CTP.

„PSD are tupeu urias. Dupa perioada Dragnea nu as mai fi deschis gura. Acest partid trebuia sa inchida gura cel putin 3 ani cat a stat Dragnea la conducere, sa nu mai scoata un cuvintel. Ei nu tac, fac ce stiu mai bine, ce a incercat si Dragnea, sa scoata Romania din Europa. Si aici are perfecta dreptate premierul Citu.

Loading...

PSD vrea sa ia cotizatia Romaniei la UE si sa fie data pentru salarii, pensii, bonusuri, pentru consum. Ce inseamna asta? Inseamna sa nu mai primesti fonduri europene, daca nu platesti cotizatia, esti scos practic din UE! Merg pe populismul asta gretos care isi va gasi intotdeauna niste suporteri”, a spus CTP la Europa FM.

Premierul Florin Citu a afirmat, luni, ca amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB si a sustinut ca social-democratii vor sa scoata Romania din Uniunea Europeana.

„Am primit lista amendamentelor care au fost depuse si de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar insemna sa mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finantare si fara niciun fel de surpriza vedem exact ce vrea sa faca PSD cu Romania, vrea sa o scoata din UE. Adica sursa de finantare reprezinta contributia Romaniei la UE. Pentru cei care nu stiu, la Ministerul de Finante, la actiuni generale, platim contributia la UE. De acolo vrea sa ia PSD banii, sa ne lase fara contributii la UE, ca sa ne scoata din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a spus Citu, inainte de sedinta Biroului Executiv al PNL.

Pesedistii vor depune amendamente la legea bugetului de stat pentru a le fi platite minerilor din Valea Jiului drepturile restante, a anuntat, luni, prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu.

„Am discutat in Biroul Politic National si despre situatia din Valea Jiului. Am decis sa luam legatura cu colegii nostri europeni, pentru ca, din miliardele prevazute atat in Fondul pentru o tranzitie justa, cat si in Planul de rezilienta, sa se poata aloca fonduri pentru proiecte de dezvoltare economica. In paralel, (…) vom depune amendamente la buget pentru a le plati minerilor drepturile restante. E normal intr-o tara europeana ca oamenii sa fie platiti la timp pentru munca lor”, a declarat Grindeanu, intr-o conferinta de presa, dupa sedinta conducerii PSD.