Rechizitoriul DNA arata cum au fost prinsi liderii PSD care au furat aproape jumatate de milion de euro din banii partidului!

18

Rechizitoriul DNA in cazul fostului trezorier al PSD, Mircea Draghici, arata cum procurorii DNA au reusit sa il prinda cu minciuna atat pe acesta cat si pe complicele lui.

Loading...

Draghici este trimis in judecata DNA pentru ca ar fi furat bani din subventia primita de partid de la stat, ca sa isi cumpere vila in Pipera si Mercedes. Prejudiciul total se ridica la aproape 450.000 de euro.

Draghici a sustinut ca a cumparat vila din Pipera pentru PSD ca sa o foloseasca drept sediu pentru activitatile online ale partidului.

Conform rechizitoriului DNA, prezentat de g4media.ro, Draghici a adus chiar si un martor, pe Nicolae-Andrei Vasile, care i-a sustinut versiunea si a declarat ca a lucrat online din „sediul” din Pipera (orasul Voluntari, strada Erou Iancu Nicolae, nr. 135). In plus, PSD a inaintat la DNA mai multe adrese prin care a sustinut acelasi lucru: ca in vila din Pipera era sediul activitatilor online ale partidului.

Procurorii, in schimb, sustin ca Draghici a locuit efectiv in vila din Pipera in perioada 15 februarie 2018 – 30 noiembrie 2018.

Procurorul DNA Gheorghe Mota a apelat la operatorii de telefonie si a constatat ca, in perioada in discutie, de luni pana vineri, in intervalul orar 20:00 – 8:59, Draghici a fost prezent in imobil in proportie de 46 la suta.

In schimb, in cazul lui Nicolae-Andrei Vasile, care ar fi desfasurat activitati online din „sediul” din Pipera, a rezultat ca, in aceeasi perioada, in zilele lucratoare, in intervalul orar 8:00 – 17:59, a fost prezent in imobil in proportie de 1 %.

Prin urmare, DNA a deschis un nou dosar, disjuns din cel al lui Draghici, in care ii ancheteaza pe Nicolae-Andrei Vasile pentru marturie mincinoasa, favorizarea faptuitorului si spalare de bani, iar pe Mircea Draghici, pentru fals in declaratii.