Rares Bogdan: In maxim 10 zile Guvernul Dancila cade! „Gata, ii dam jos!”

7

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, luni, ca motiunea de cenzura va trece, iar pana pe 10 octombrie Guvernul Dancila va deveni istorie. „De data aceasta, pana pe 10 octombrie, ii dam jos. Gata, timpul nesimtitilor a trecut. Motiunea de cenzura va trece”, a anuntat Rares Bogdan la Cluj.

Loading...

Parlamentarii PNL vor vota la vedere motiunea de cenzura, care va fi depusa cel mai probabil marti, declara la RFI purtatorul de cuvant al formatiunii, Ionel Danca. El spune ca cea mai buna solutie ar fi organizarea de alegeri parlamentare anticipate, daca Executivul Dancila va fi demis.

Ionel Danca anunta ca motiunea de cenzura va fi depusa cel mai probabil marti.

”Cred ca in aceste zile au fost definitivate conditiile pentru depunerea motiunii de cenzura, in sensul stabilirii unui calendar intre partenerii din Opozitie, care sustin motiunea initiata de PNL si potrivit acestui calendar, cel mai probabil maine va fi depusa motiunea de cenzura”, precizeaza purtatorul de cuvant al PNL.

Purtatorul de cuvant al PNL se arata optimist ca motiunea de cenzura va trece.

”Noi intotdeauna am incercat sa maximizam sansele trecerii motiunii de cenzura. De aceasta data, avem alaturi de noi si alte formatiuni politice, care anterior nu au sustinut demersul nostru, ceea ce face ca in acest moment succesul motiunii de cenzura sa fie unul destul de previzibil si posibil, astfel incat sa determine si pe alti parlamentari sa sustina motiunea noastra de cenzura. Cu alte cuvinte, o sustinere larga din partea mai multor formatiuni politice este un element care cu siguranta conteaza in convingerea parlamentarilor pentru a sustine aceasta motiune”, explica Ionel Danca.

Ionel Danca precizeaza ca parlamentarii PNL vor vota la vedere motiunea de cenzura.

”Aceasta este decizia PNL, vot la vedere si este o decizie sustinuta si de ceilalti parteneri ai nostri, care au semnat motiunea de cenzura”, afirma el. Conform Regulamentului Camerelor, votul la motiuni este vot secret, cu bile.

Liberalul spune ca PNL si-ar dori alegeri parlamentare anticipate.

”Din punct de vedere procedural, se intra in faza consultarilor cu partidele politice, in vederea exprimarii unei majoritati parlamentare pentru sustinerea unui Guvern. Din punctul nostru de vedere, al PNL, ceea ce ne dorim noi este fortarea alegerilor anticipate, pentru ca in acest moment, configuratia politica a Parlamentului nu mai este una legitima, practic, avem un Parlament expirat din punct de vedere al legitimitatii politice si cea mai buna solutie ar fi intoarcerea la votul romanilor”, declara Danca.