Rares Bogdan dezvaluie ca Laura Codruta Kovesi este la un pas sa preia sefia Parchetului European!

8

Fostul procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, este foarte aproape sa devina procuror sef european. Europarlamentarul Rares Bogdan a prezentat, marti, pe pagina sa de Facebook, informatii de ultima ora despre negocierile pentru desemnarea Procurorului sef european.

Loading...

„Negociatorii Consiliului UE i-au informat pe cei ai Parlamentului European, care s-au prezentat la discutii cu mandatul de a reitera sustinerea Laurei Codruta Kovesi, ca tehnic, scriptic, Jean Francois Bohnert este candidatul sustinut de Consiliu pentru sefia EPPO. Explicatia: alegerile pentru Parlamentului European, for care trebuia sa reconfirme negociatorii si mandatul acestora. Consiliul a luat act de pozitia Parlamentului European. Subiectul va fi joi pe ordinea de zi a sedintei COREPER II, de unde fac parte reprezentantii permanenti ai fiecarui stat membru. Nu este exclus ca joi sa aiba loc un vot, deoarece nici in Consiliu nu exista o viziune unanima. Se pare ca Grecia, Croatia si Letonia nu sustin candidatul roman. Trebuie precizat ceva: doar 22 de state participa la procedura desemnarii sefului Parchetului European, restul nu au dorit”, a declarat Rares Bogdan.

Deputatul european a explicat ca urmatoarea etapa in cadrul procedurii va avea loc marti, la Bruxelles, cand cele doua echipe de negociere se vor intalni, iar trimisii Consiliului ii vor informa pe cei ai Parlamentului ce s-a decis joi la COREPER II.

„Fireste, sper sa aflam chiar joi cum stam! ATENtIE! Reprezentantii permanenti (COREPER) exprima pozitia guvernelor lor”, a adaugat Rares Bogdan.

La randul sau, Siegfried Muresan a precizat, in urma rundei de negocieri intre reprezentantii Parlamentului European si ai Consiliului Uniunii Europene, ca „lucrurile merg foarte bine pentru candidata noastra, Laura-Codruta Kovesi”.

„Care este urmatorul pas: Joi, Consiliul Uniunii Europene va discuta din nou subiectul si se poate sa avem o decizie. Daca va exista o decizie joi, cu siguranta va fi favorabila candidatei noastre. Dupa alegerile europarlamentare, a existat in Consiliu o dinamica favorabila candidatei noastre, dupa cum am anticipat inca din luna aprilie”, a precizat Siegfried Muresan.