Rares Bogdan da de pamant cu guvernul Dancila: „un Guvern de imbecili patentati. Este cu adevarat un miracol! Merita un studiu aprofundat”

4

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan reactioneaza ironic la vestea, anuntata de Viorica Dancila, ca medici din Ungaria si-ar dori sa vina sa lucreze in Romania.

Loading...

„Daaaaa, clar si adevarat, si japonezii vor sa vina, si americanii, si nemtii, elvetienii, argentinienii si mai ales britanicii si australienii! Toti vor sa vina in Romania sa vada cum pot guverna o tara de oameni destepti unii atat de prosti, cum poate administra o tara de 20 de milioane de cetateni, un Guvern de imbecili patentati. Este cu adevarat un miracol! Merita un studiu aprofundat”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri la Iasi, in cadrul unui dialog cu un protestatar ca sunt foarte multi medici din Ungaria care vor sa ramana in Romania. Ea a mai sustinut ca „nu cred ca exista oameni prosti”.

Dancila a fost asteptata de mai mai multi protestatari in Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, Unul dintre acestia i-a spus ca ”5-6 milioane de romani sunt plecati din tara, iar circa jumatate din elevii romani care sunt in liceu isi manifesta dorinta de a pleca, din cauza hotiei”.

”Cred ca ce spuneti nu este conform cu realitatea, fara a vrea sa va supar. Acest guvern cred ca nu este bazat pe hotie si cred ca atunci cand aruncam astfel de cuvinte trebuie sa… Cred ca nimeni nu poate acuza premierul Romaniei de hotie, atunci cand generalizam, trebuie sa spunem despre ce persoana este vorba si ca acest lucru este valabil indiferent ca suntem noi la guvernare, ca au fost altii la guvernare”, a spus Dancila.

”Poate ca se insala, dar vorba lui Lapusneanu: prosti, prosti, dar multi”, a replicat protestatarul.

”Eu nu cred ca exista oameni prosti. Trebuie sa respectam opinia fiecaruia, chiar daca ne place, chiar daca nu. Cred ca cele mai multe plecari au fost in 2009, cand s-au taiat pensii si salarii, cand s-au inchis scoli si spitale. Noi am incercat sa facem lucruri foarte bune. Ce guvern a ridicat salariile medicilor asa cum am facut-o noi. Si nu este usor.

Si asta din respect pentru medici, fiindca vrem sa ramana medicii in Romania. Am adus salariul unui medic la 4.000 de euro. Sunt medici din Ungaria care vor sa vina in Romania. Sunt medici care nu au mai plecat, cu toate ca sunt foarte cautati, foarte buni specialisti. Dar am incercat sa cream conditiile sa ramana aici, in tara”, a sustinut premierul PSD.