Rares Bogdan anunta ca USR nu are ce cauta in Guvernul Ciuca: „Trebuie sa treaca printr-o perioada de penitenta. Sa fie responsabili si sa voteze Guvernul Ciuca”

12

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a anuntat joi la Realitatea Plus ca USR nu este invitat sa faca parte din Guvernul Ciuca pentru ca trebuie sa treaca printr-o „perioada de penitenta”.

„Guvernul e unul minoritar. E o hotarare pe care PNL a luat-o. Am spus clar ca in cazul in care USR va da jos Guvernul Citu, atunci sansele de a reface o colaborare cu domniile lor… USR va trebui sa petreaca o perioada de penitenta, iar dupa perioada de penitenta putem sa rediscutam. Noi nu putem continua din 3 in 3 luni cu crize politice generate de lipsa domniilor lor de experienta”, a sustinut Rares Bogdan, potrivit Aktual24.

Loading...

Cu toate acestea, Bogdan le-a cerut liderilor USR sa sustina din Parlament Guvernul PNL al lui Ciuca.

„Eu sper in primul rand ca cei din USR sa se dovedeasca responsabili si sa inteleaga necesitatea unui Guvern dupa ce au aruncat tara in criza alaturi de AUR. (…) Noi speram sa fie responsabili si sa voteze Guvernul condus de domnul general Ciuca. E obligatoriu sa oferim stabilitate acestei tari”, a mai spus Bogdan.

Rares Bogdan a mai spus ca nominalizarea lui Ciuca i-a apartinut lui Citu, „nu a fost una primita in plic”.

„Florin Citu e un om matur, care priveste politica pe termen lung. Domnia sa a venit cu aceasta propunere, fiind o propunere care aduna o majoritate ceva mai usor. Propunerea nu a fost facuta de altcineva. Am vazut speculatii. Florin Citu a venit cu aceasta propunere, nu a fost una primita in plic. Pur si simplu a analizat ca pentru urmatoarele 6 luni de zile un om ca Nicolae Ciuca va aduna foarte usor o majoritate si nu-l va putea nimeni considera mult prea politic pentru a i se opune. Daca parlamentarii USR nu vor vota Guvernul Ciuca, atunci vor arata ca domniile lor nu gandesc decat politicianist si nu le pasa deloc de aceasta tara”, a mai spus Rares Bogdan.