Rares Bogdan acuze dure la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

19

Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca grupul S&D din Parlamentul European, cu implicarea delegatiei romane din grupul social-democrat, vrea sa obtina organizarea unei dezbateri privind situatia Romaniei in plenul Parlamentului European.

Loading...

”PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana! Iata un gest incalificabil al Grupului Socialistilor europeni, cu largul concurs al Delegatiei Romaniei, formata din eurodeputati PSD si Pro Romania. Grupul S&D vrea sa obtina majoritate in cadrul Conferintei Presedintilor din Parlamentul European (aceasta structura reprezinta coloana vertebrala politica a P.E.) pentru a discuta „situatia Romaniei” in plen! Care este motivul? PSD sustine ca in Romania au loc abateri de la functionarea statului de drept si este afectat procesul electoral in urma initiativei normale, firesti a PNL de a introduce votul in doua tururi la alegerile locale”, a scris Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a atras atentia ca situatia poate deveni extrem de periculoasa pentru Romania, daca socialistii reusesc sa convinga grupurile GUE, socialistii nordici, si Grupul Verzilor.

”Grupul PPE si Renew, alaturi de ECR, conservatorii, se vor opune indiscutabil acestei actiuni anormale. Va dati seama ca socialistii vor sa puna semnul egal intre actiunile anti-justitie, anti stat-de drept incepute de cei condusi de Dragnea dupa alegerile din 2016 si masura alegerilor in doua tururi, care va consolida democratia?? Tocmai ei?? PSD? De noaptea mintii… Saptamana viitoare vor incerca sa obtina majoritate in Conferinta Presedintilor, apoi vor propune o rezolutie in plenul de la Strasbourg, adica in a doua saptamana din februarie. Nu stiu pe ce se bazeaza, avand in vedere ca in Romania se urmareste consolidarea democratiei si a statului de drept, si situatia de acum nu seamana deloc cu ce s-a intamplat in Ungaria si Polonia!”, a spus Bogdan.

”Alegerile in doua tururi sunt cerute de cetatenii care vor primari care sa aiba sprijinul unor majoritati reprezentative! De unde ideea PSD ca au loc abateri de la statul de drept? Spre stiinta sefilor S&D din Parlamentul European, politicienii romani care au periclitat statul de drept si democratia sunt colegii domniilor lor din PSD. Membrii PPE din Romania sunt cei care au incercat – si au reusit – sa le salveze. Dorinta PNL de a organiza alegeri locale in doua tururi de scrutin este in linia opiniilor extrem de calificate ale Comisiei de la Venetia. Expertii Comisiei nu recomanda modificarea legislatiei electorale cu mai putin de un an pana la un scrutin, dar pun un bemol semnificativ: doar daca se urmareste sporirea drepturilor electorale, o mai mare reprezentativitate, o consolidare a acestui atribut fundamental al democratiei: alegerile. PNL doreste ca alesii locali sa aiba o legitimitate sporita, acest atribut fiind un ingredient esential al consolidarii statului de drept. Recomand conducerii Grupului S&D din P.E. sa nu se lase manipulata de interpretarea tendentioasa pe care PSD o da recomandarilor Comisiei de la Venetia. PSD este acelasi partid nereformat pe care figurile cele mai puternice ale social-democratiei europene l-au criticat pentru atacurile nepermise la adresa statului de drept. Chiar ne facem ca nu pricepem???”, a mai scris seful delegatiei romane din grupul PPE.