Rares Bogdan a rabufnit: „Caracatita pesedistilor are din nou glas. Acesti mizerabili au uitat ca au lasat rezervele nationale goale”

104

Reactie vehementa a lui Rares Bogdan dupa ce PSD a anulat in Parlament decizia de inchidere a pietelor. „Acesti indivizi, care au luptat impotriva mastii spunand ca este botnita, care au alimentat teorii fantasmagorice si scenarita despre Covid 19, si continua sa o faca si acum, dovedesc din nou ca, pentru ei, sanatatea romanilor este mai putin importanta decat un folos electoral”, afirma Rares Bogdan.

„Siguranta si sanatatea cetateanului – indiferent de consecinte si inainte de orice! De cateva zile, culminand cu ziua de astazi, observ cum caracatita pesedistilor pare ca are din nou glas. Dupa ce au demonstrat inca o data ca nu sunt in stare de solutii constructive si proiecte pentru Romania, acum incearca sa exploateze mediatic-electoral un moment complicat si insuficient explicat cu privire la mutarea pietelor agroalimentare din spatii inchise in spatii deschise. Tupeul celor din PSD demonstreaza inca o data ca acest partid, de un cinism care atinge maximul josniciei, traieste exclusiv din manipularea cetatenilor de buna-credinta.

Loading...

Acum, socialistii lui Ciolacu mint cu nerusinare ca sunt aparatorii taranilor si producatorilor romani. Exact asa facea si Dragnea in timp ce afacerile familiei sale prosperau, iar ale romanilor saraceau. Dupa 30 de ani de democratie originala si economie de piata bazata pe capitalism de cumetrie si clienti politici la discretie, pesedistii urla ca din gura de sarpe incercand sa se cocoate, exact ca o capusa (altceva nu stiu) pe un subiect de care depinde si vladica, si opinca: piata agro-alimentara.

Acesti indivizi, care au luptat impotriva mastii spunand ca este botnita, care au alimentat teorii fantasmagorice si scenarita despre Covid 19, si continua sa o faca si acum, dovedesc din nou ca, pentru ei, sanatatea romanilor este mai putin importanta decat un folos electoral – noroc ca romanii nu sunt prosti! In loc sa vina cu eventuale solutii, ei au votat ca lucrurile sa ramana exact cum au fost. Pur si simplu!

Nu au scos niciun cuvant despre organizarea culoarelor de acces, distantare sociala, obligativitatea purtarii mastii. Si cum sa o faca, daca isi imagineaza ca pot pune cresterea numarului de imbolnaviri pe seama PNL, desi PNL incearca sa protejeze populatia, nu sa o lase neprotejata! Oare acesti mizerabili au uitat ca au lasat rezervele nationale goale, ca au subfinantat sanatatea sau au facut afaceri din achizitii, ca au distrus infrastructura medicala? Acesti corifei ai populismului desantat, ai manipularii, stiu exact ce se intampla in Franta Belgia, Italia, dar despre asta nu sufla o vorba, caci minciuna lor ar deveni evidenta pentru cei pe care ii mint!”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a catalogat marti drept „criminali” pe ministrii PNL pentru ca au inchis pietele. El a tinut sa isi fluture izbanda din Parlament, unde a reusoit sa anuleze decizia de inchidere a pietelor.

„Orban, intelegi de ce am votat azi in Parlament pentru redeschiderea pietelor?! Tu poti sa traiesti cu imaginea asta?! Dar parlamentarii tai care s-au abtinut la vot?!

Asta ati facut, criminalilor! V-ati batut joc de oameni! Ati scos batranii care muncesc din greu in frig si ploaie cu deciziile voastre aberante!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Proiectul de lege initiat de Marcel Ciolacu si Daniel Zamfir prin care pietele raman deschise si in strarea de alerta a fost adoptat ca 173 de voturi „pentru”, un vot „impotriva” si 93 de abtineri. Camera Deputatilor este for decizional pe aceasta initiativa legislativa. Prin urmare proiectul de lege merge la promulgare.

„Trebuie sa redeschidem si pietele in spatii inchise din hale. Consideram ca nu e normal ca supermarketurile raman deschise, pietele de tip hala sa fie inchise. Consideram ca revenim la normalitate”, a declarat deputatul UDMR Lorand Balint Magyar.

Pesedistii au sustinut ca inchiderea pietelor a fost o masura „aberanta”

„Este o prostie (inchiderea pietelor – n.r.), iar pietele pentru producatorii romani trebuie sa fie deschise, cu respectarea tuturor masurilor de siguranta si de preventie. Pentru ca ieri pana si cea mai inocenta rugaciune a fost transformata in ceva de batalie politica, o sa-i rog pe colegii nostri sa incerce alt verset din Biblie: Ne lepadam de Satana”, afirma deputatul PSD Daniel Suciu.

El a mai spus ca liberalii au votat in comisii amendamentul PSD pentru redeschiderea pietelor.

„E adevarat, se inchid piete. Aceste piete sunt inchise acolo unde sunt primari ai PSD. Se repeta acelasi scenariu din perioada starii de urgenta, cand foarte multi primari PSD au tinut acele piete in aer liber inchise. PSD politizeaza absolut orice. PSD, cel care plange de mila oamenilor, este acelasi PSD vechi, condus de Liviu Dragnea, care a alungat romanii din tara. acum mimeaza o anumita grija fata de romanul de rand. Sunt aceeasi pesedisti care v-au batut in strada i v-au alungat din tara. Oameni buni, nu va lasati mintiti de aceeasi pesedisti. Azi colegii au votat la comisie o ordonanta care are foarte multe lucruri bune. Asa cum ne-a obisnuit, PSD intervine pe ordonantele de urgenta si le modifica. Ceea ce se intampla este un joc politic, de campanie, ieftin”, a replicat liderul deputatilor PNL, Florin Roman.

Deputatul USR Catalin Drula a sustinut ca inchiderea pietelor a fost „pripita si nejustificata”.

„USR PLUS nu e de acord cu inchiderea pietelor agroalimentare. Dincolo de asta, ramane acest proiect care e aberant. In primul rand este neconstitutional, iar tehnic si juridic este un dezastru. Acest amendament zice ca targurile si balciurile nu vor fi inchise niciodatia in stare de urgenta”, adauga Drula.

Pe durata starii de alerta, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile isi vor putea continua activitatea, cu respectarea masurilor de protectie sanitara, arata un amendament propus de Marcel Ciolacu la Legea pentru aprobarea OUG 79/2019 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal – bugetare, proiect care se afla pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.