Raed Arafat sugereaza ca PSD actioneaza la comanda unor grupuri de interese care „vor sa se relaxeze totul imediat”!

13

Secretarul de stat Raed Arafat a comentat nervos amendamentele introduse si apoi votate de majoritatea PSD in Parlament la legea privind starea de alerta. „Unele poate ca sunt la presiunea unor entitati, unor grupuri care aau presat peste tot, care vor sa se relaxeze totul imediat”, a declarat Arafat, miercuri seara, la Digi24.

Parlamentul a adoptat legea privind starea de alerta cu mai multe amendamente, care au fot introduse in special de PSD. Astfel, din 15 mai vor putea fi redeschise terasele din mall-urile care au o suprafata de pana in 15.000 de metri patrati. Amendamentul privind terasele a fost introdus de celebrul Serban Nicolae.

Loading...

„O sa se analizeze la Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) deschiderea teraselor, a mall-urilor, nu o sa comentez ce s-a discutat astazi pentru ca nu stiu tot proiectul si tot ce a iesit.

Problema mall-urilor care s-a discutat acolo (in Parlament – n.red.), este ca centrele comerciale sunt de regula loc de plimbare, mai ales a copiilor, tinerilor, toti merg la mall. E adevarat ca cinematografe acum este exclus sa ai, food court-ul unde se merge lumea sa manance, acolo ai multa lume, rand, vanzoleala… Asta era motivul pentru care spatiul intern al mall-ului s-a considerat ca este un risc major.

Si totusi, s-au pastrat unele magazine, unele servicii deschise, precum spalatoriile, magazinul alimentar de acolo, optica medicala din interior a ramas deschisa, pentru ca acolo merg oameni care au treaba direct cu acel serviciu. Rezolva si pleaca.

O sa analizam ce inseamna mall-urile mici. La asta trebuie sa se uite colegii epidemiologi. E bine sa le deschidem de acum, sau e bine din 1 iunie, sau din 15 iunie. Asta trebuie analizat.

Nu am vazut toate propunerile din lege, dar unele poate ca sunt la presiunea unor entitati, unor grupuri care aau presat peste tot, care vor sa se relaxaze totul imediat. Nu neaparat astfel de propuneri vin in concordanta cu ce spun epidemiologii, cu ce spun specialistii in domeniu.

Trebuie sa vedem cum vom rezolva aceasta problema. Am inteles ca exista locuri unde scrie in lege ca pot deschide – restaurante, terase… Asta inseamna ca CNSSU poate sa spuna ‘NU!’. Daca e asa, e OK. Pot, dar NU!

Deci e clar ca in data de 15 NU! Daca e ceva imperativ si care te obliga la ceva si epidemiologii spun ca nu e bine, acest lucru e normal sa-l mentionam si sa avertizam populatia ca nu e OK. Dar daca scrie ‘pot’ sau ‘se poate’, ca asta e limbajul, inseamna ca aici avem loc de discutat la CNSSU, la grupul tehnico-stiintific, ca sa rezolvam aceasta problema”, a declarat Arafat la Digi24.