Raed Arafat s-a vaccinat impotriva coronavirusului. A patra transa de vaccin a ajuns in Romania

43

Seful DSU, Raed Arafat, s-a vaccinat luni intr-un spital din Capitala impotriva coronavirusului. Peste 100.000 de romani s-au vaccinat pana in acest moment. Arafat s-a vaccinat la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenta „Prof. dr. Dimitrie Gerota” Bucuresti.

Cea de-a patra transa de vaccin de la Pfizer BioNTech, de 150.150 doze, a sosit luni in Romania pe cale aeriana pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara, informeaza Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Loading...

Potrivit unui comunicat de presa, transportul a fost asigurat de firma producatoare, inclusiv in momentul transportului la sol. Vaccinurile au fost transportate in conditii „optime” de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa, se arata in comunicat.

Procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, cele 150.150 de doze fiind distribuite astfel:

  • Centrul Regional de Distributie Bucuresti: 39.975 doze;
  • Centrul Regional de Distributie Brasov: 24.375 doze;
  • Centrul Regional de Distributie Cluj: 21.450 doze;
  • Centrul Regional de Distributie Constanta: 18.525 doze;
  • Centrul Regional de Distributie Craiova: 13.650 doze;
  • Centrul Regional de Distributie Iasi: 20.475 doze;
  • Centrul Regional de Distributie Timisoara: 11.700 doze.

„Din cele trei transe anterioare de vaccinuri sosite in Romania pana la data de 6 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astazi, 11 ianuarie, 17.130 doze, catre Directiile de sanatate publica judetene si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti”, precizeaza sursa citata. Acestea au ajuns la DSPM Bucuresti, DSP Arad, DSP Arges, DSP Brasov, DSP Caras-Severin, DSP Calarasi, DSP Constanta, DSP Covasna, DSP Dambovita, DSP Dolj, DSP Hunedoara, DSP Iasi, DSP Ilfov, DSP Maramures, DSP Salaj, DSP Teleorman, DSP Timis, DSP Valcea.

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in cea de-a doua transa, cat si in cea de-a treia transa, pe baza solicitarilor transmise la Centrul national si Centrele regionale de depozitare, prin Directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

Procesul de vaccinare se desfasoara, in prezent, conform Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, pentru personalul prevazut in etapa I de vaccinare din domeniile sanatatii si social – sistem public si privat, a amintit CNCAV.