Raed Arafat, atac violent la adresa fondatoarelor „Daruieste Viata”: „Venin, reactii isterice”

189

Seful DSU, Raed Arafat, are o reactie deplasata la adresa fondatoarelor asociatiei „Daruieste Viata” dupa ce una dintre acestea, Oana Gheorghiu, a cerut sa fie verificat modul in care s-au achizitionat TIR-urile ATI amplasate in curtea spitalelor. Unul dintre acestea a scos fum, recent, in curtea spitalului „Marius Nasta”, informeaza Aktual24.

„De cativa ani buni reprezentantele fundatiei ‘Daruieste Viata’ au atacat continuu sectorul de urgenta, DSU, IGSU …etc., venind cu informatii false, inexacte si care sa puna la indoiala activitatile acestui sector.

Loading...

Pana acum, am tolerat aceste atacuri fara a lua o pozitie oficiala, considerand ca nu are rost sa raspundem reactiilor isterice nefondate ale personajelor respective. Una este sa ‘daruiesti viata’ si alta este sa daruiesti societatii venin si stiri false, atacand din senin orice actiune a celor care realmente salveaza vieti, isi asuma responsabilitati, in conditii dificile care sunt de multe ori chiar ostile.

Nu neg la niciun moment ca cele de la ‘Daruieste Viata’ au facut ceva si fac ceva in serviciul comunitatii si poate asta era motivul pentru care am tolerat pana acum veninul lor impotriva sistemului de urgenta dar si a mea personal.

Insa, ultima postare a uneia din cele doua personaje din fundatia respectiva, prin care ataca proiectul cu unitatile mobile de terapie intensiva, nu mai reprezinta un atac impotriva DSU sau a dr-lui Arafat, ci un atac impotriva societatii civile si a tuturor celor care s-au implicat pentru a face ceva in timpul unei situatii de urgenta fara precedent”, a scris Arafat pe Facebook.

„Unitatile de Terapie Intensiva Mobila pot functiona iarna. Toate cele 5 autospeciale au functionat foarte bine in toata perioada iernii, inclusiv la temperaturi negative, dovada fiind functionarea continua a celui operationalizat, de exemplu, la Institutul National de Pneumoftiziologie Marius Nasta, inclusiv la temperaturi de -12 grade Celsius. Pe parcursul utilizarii autospecialelor au aparut situatii in care s-au constatat defectiuni la aparatul de climatizare, care au fost insa remediate in cel mai scurt timp, autospecialele fiind in perioada de garantie. Totodata, pentru o si mai buna adaptare la temperaturile scazute din tara noastra, s-a realizat o izolare suplimentara a acestor autospeciale”, se arata apoi intr-un comunicat al DSU.

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociatiei Daruieste Viata a scris pe Facebook, in urma incidentului de la Institutul Marius Nasta, unde o unitate mobila ATI a fost la un pas sa ia foc ca „am tot spus ca aceste unitati nu pot fi folosite in siguranta pe termen lung si mai ales iarna”. „Dar na, DSU atat a putut, sa achizitioneze niste camioane asa-zis de ATI. Se trezeste oare cineva sa se uite pe aceste achizitii?”, a mai scris Oana Gheorghiu, pe Facebook.