PSD spera sa adune voturile muncitorilor saraci cu ajutorul unui lider sindical putred de bogat! Afacerile lui Bercea starnesc invidia in randul baronilor PSD

67

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat saptamana trecuta ca este pentru aliante electorale cu ALDE si cu Pro Romania. Si nu doar cu partidele, ci si cu sindicatele pe care le-a inclus intr-un proiect menit “sa reuneasca stanga romaneasca”, scrie EVZ.

Electoral vorbind, PSD s-a bazat in mod traditional pe sindicate si pe cei care le conduc, iar strategia anuntata de Ciolacu readuce in lumina scenei unul dintre cei mai controversati lideri sindicali – Florin Bercea. Bercea este azi prim-vicepresedintele celui mai mare sindicat din Romania, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania – Fratia (CNSRL-Fratia), si nimeni altul decat cel supranumit drept unul dintre “apostolii” lui Sorin Ovidiu Vantu. Sau, cum l-a mai alintat presa locala si centrala, “umbrela de vreme rea a omului lui SOV, Liviu Luca, condamnat la sase ani de inchisoare pentru instigare la delapidare in forma continuata. De altfel, in acelasi dosar Realitatea Media era pus sub acuzare si Florin Bercea (in 2013), administratorul special al societatii Realitatea Media, pentru fals in inscrisuri sub semnatura private si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Loading...

CNSLR-Fratia a fost condusa timp indelungat, la vedere sau din umbra, de Liviu Luca si are un istoric lung de lideri condamnati penal, dupa cum remarca anul trecut cursdeguvernare.ro. Anul trecut, Florin Bercea recunostea cu subiect si predicat ca CNSRL-Fratia a aprobat si parafat o intelegere cu PSD inainte de primul tur al prezidentialelor, desi legislatia le interzice sindicatelor desfasurarea de activitati cu caracter politic. Dar Bercea nu pare sa se fi impiedicat niciodata in detalii… legislative si, in timp ce Luca isi ispaseste pedeapsa, Bercea isi vede in continuare de afaceri. Si nu are putine.

Cele mai recente tunuri date sunt in sectorul alimentar si imobiliar, iar despre acestea ne tine la curent presa prahoveana. Bercea a cumparat sala de box in care s-au format si antrenat Leonard Doroftei si Adrian Diaconu pentru a o transforma intr-un proiect rezidential. “Sala de box in care Titi Tudor a antrenat generatii intregi de boxeri a fost cumparata de una dintre firmele controlate de Florin Bercea, fostul sef al Petrolului Ploiesti. Este vorba despre firma care detine restaurantul Terra Verde din Ploiesti si Hotelul Cota 1000 de la Sinaia.Tranzactia s-a facut la finalul anului trecut pentru o suma destul de mica (aproximativ 150.000 de euro), iar pe piata circula mai multe zvonuri cu privire la ceea ce doreste Florin Bercea sa faca in acea zona, detaliaza publicatia prahoveana.

Un alt proiect l-a deschis acum ceva ani cand a inaugurat prima locatie a Terraverde, in 2010, “cu activitati de restaurant & bar, catering si organizare evenimente.” Iata ce scria Dragos Patraru, vedeta TVR, despre tunul lui Bercea. “Comisia de Urbanism a Consiliului Local, pedelistii au avut drept sarcina acordarea unui aviz favorabil pentru amenajarea unei terase in centrul Ploiestiului, pe domeniul public. Solicitant este Terra Verde, firma care-i apartine lui Florin Bercea. Ce propune Bercea in schimbul acestui spatiu? 500 de portii de mancare pentru saracii Ploiestiului. Lunar! Asta inseamna, daca socotim la 7 lei portia de mancare, undeva la 3500 de lei lunar, adica nici o mie de euro. Am consultat oameni care au afaceri in domeniu si o terasa in zona zero a orasului nu are cum sa nu scoata un profit net de 10.000 de euro pe luna, timp de sase luni pe an, cat functioneaza. Nu mai zic de valoarea chiriei in zona, foarte ridicata.”

Terasa a fost deschisa dupa ce Bercea a testat piata, deschizand un Terraverde low-cost intr-o fosta casierie Romtelecom. “in acte, localul Terra Verde apartine unor necunoscuti. Neoficial, localul ii apartine lui Florin Bercea, ex FC Petrolul. Sper sa tina preturile jos in continuare, desi nu stiu de unde face profit in conditiile astea”, scria in 2009 si Bogdan Stoica, un cunoscut jurnalist prahovean.

Anul trecut, a aparut informatia ca urmeaza sa deschida o locatie noua si in cadrul Ploiesti Shopping City (la momentul scrierii articolului, numele Terraverde nu se regaseste in lista clientilor mall-ului).

Detalii despre actionariatul Terraverde a dat acelasi Patraru pe blogul sau – “/…/ Pentru cei care nu stiu care-i treaba, voi explica, pe scurt: in buricul targului, in fata la Dealu Mare, langa tramvaiul acela care da ca nuca-n perete in centrul orasului, s-a pus deja scheletul pentru o terasa de 120 de metri patrati, care apartine firmei Terraverde, la care actionari sunt Liga Asociatiilor Sportive din Petrol si un off-shore din Cipru, Enco Investments Ltd. Firma nu mai este reprezentata de Florin Bercea, care s-a retras din calitatea de administrator in luna august a anului trecut, lasandu-i locul doamnei Renata Radulescu. Din ce am aflat pana acum, doamna este cadru didactic la UPG (voi reveni cu alte amanunte).”

Bercea e cunoscut si pentru prietenia stransa cu Lucian Radulescu, supranumit si “Becali de Ploiesti”, fiind unul dintre cei mai influenti si controversati oameni de afaceri din Ploiesti, cu legaturi in PSD. S-a remarcat in presa romaneasca anul trecut dupa ce a amenintat un politist prahovean. Terenul pe care Radulescu si-a facut o benzinarie ii apartine tot lui Bercea, spun surse locale.

Citeste mai mult pe EVZ