PSD joaca murdar! Olguta Vasilescu a „sigilat” tabletele pentru alegeri! Prezidentialele ar putea avea loc fara sistemul de detectare a votului multiplu!

5

Prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Balan a afirmat, marti, ca in prezent, tabletele destinate introducerii datelor votantilor in sectie sunt sigilate si nu pot fi folosite, fiind obiectul anchetei Comisiei parlamentare. STS incearca sa faca disponibile sistemele informatice pana la prezidentiale. Comisia este condusa de Lia Olguta Vasilescu.

Loading...

Intrebat daca membrii comisiei parlamentare au verificat datele din tabletele ce vor fi folosite la vot, prim-adjunctul STS, Generalul Ionel-Sorin Balan a raspuns: „Exact asa am rugat si comisia sa aiba amabilitatea sa de a intelege ca timpul se scurge, noi nu am accesat terminalele, tabletele respective pentru ca avem o solicitare foarte clara din partea comisiei de ancheta, de asemenea si sistemele informatice sunt sigilate, ca atare in momentul de fata nu putem sa lucram pe aceste sisteme. Este necesar ca in perioada urmatoare sa se ia o decizie si aceste sisteme sa poata fi folosite.”

Acesta a mai precizat ca decizia de a da in folosinta tabletele o poate lua doar Comisia de ancheta si ca un termen rezonabil pentru acest lucru ar fi maxim trei luni.

„Un timp rezonabil este trei luni, dar nu mai sunt trei luni, o sa incercam si o sa reusim sa facem disponibile sistemele informatice si in perioada aceasta(…) Nu se pune problema de a nu le indeplini pentru ca eu cunosc foarte bine capabilitatile si capacitatile personalului pe care il conduc”, a mai completat acesta, la finele Comisiei de ancheta din parlament pentru fraudarea alegerilor din 26 mai, informeaza Mediafax.

In urma cu o luna, intr-o conferinta a PSD cu usile inchise la Craiova, Olguta Vasilescu a declarat ca, „cu certitudine”, alegerile europarlamentare au fost fraudate. Ea i-a cerut lui Dancila sa elimine softul de monitorizare a prezentei la vot si de depistare a votului multiplu pentru a „castiga viitoarele alegeri”.

Presa a fost data afara din sala de conferinta inainte de discursurile liderilor PSD. Vorbind apasat si scarsnind din dinti, Olguta Vasilescu a afirmat ca „pot sa va spun cu certitudine ca alegerile au fost fraude”.

„Eu vreau sa va spun o certitudine, stimati colegi. Nu acesta a fost scorul acestor alegeri, cel real. Si, Marius (Pieleanu, prezent in sala), sondajele tale au fost bune, pentru ca scorul partidului era cu 3 in fata. Conduc comisia de ancheta a Parlamentului Romaniei pentru a se verifica ce s-a intamplat la aceste alegeri europarlamentare si daca au fost fraude. Pot sa va spun cu certitudine ca au fost fraude. Pot sa va spun cu certitudine ca s-a votat multiplu. Pot sa va spun cu certitudine ca softul a fost ilegal. Ilegal!

(…) Doamna prim-ministru, daca vrem ca data viitoare sa castigam alegerile va trebui sa nu mai folosim acest soft. Va trebui ca STS-ul sa nu mai aiba atributii in organizarea alegerilor (aplauze puternice)”, a declarat Olguta Vasilescu, cu un rictus nervos.