PSD, furat din interior. Mircea Draghici, fostul trezorier al PSD, a fost trimis in judecata de DNA! Si-a luat o vila in Pipera de 380.000 de euro din subventia platita de toti romanii!

13

Mircea Draghici, fostul trezorier PSD, a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA pentru doua fapte de delapidare si pentru utilizarea subventiilor in alte scopuri.

Loading...

Fostul trezorierul PSD, Mircea Draghici, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru ca si-ar fi insusit banii de subventii pentru partid prin incheierea unui contract de inchiriere a unui imobil. Potrivit DNA, formatiunea politica a ales ca, in urma propriilor analize, sa isi exprime pozitia procesuala, cu privire la constituirea de parte civila, pana la inceperea cercetarii judecatoresti in cauza.

in perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, inculpatul Draghici Mircea Gheorghe in calitatea mentionata mai sus, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, a utilizat suma de 380.000 euro provenita din subventia acordata partidului de catre Autoritatea Electorala Permanenta, pentru a-si cumpara un imobil in cartierul Pipera, orasul Voluntari, judet Ilfov. Cu acesti bani, inculpatul a acoperit partial, in proportie de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subventii a sumei respective a fost disimulata prin incheierea unui contract de inchiriere din care reiesea ca banii respectivi ar fi platiti de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului”, informeaza procurorii, printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in cursul lunii februarie 2018, in exercitarea functiei de trezorier, Draghici, impreuna cu o persoana din familie, ar fi negociat si convenit sa achizitioneze, de la un vanzator, un imobil cu valoare de circulatie de peste 500.000 euro, pe care sa-l achite, in parte, cu sume de bani pe care le gestiona in calitate de trezorier, si in parte, cu fonduri proprii.

„in ziua de 15.02.2018, au fost incheiate doua contracte: o promisiune de vanzare cumparare intre vanzatorul imobilului si persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (platita din fonduri proprii), dar si un contract de inchiriere intre acelasi vanzator si formatiunea politica (care practic ii asigura vanzatorului imobilului ca va incasa diferenta pana la valoarea reala de peste 500.000 euro, din subventiile primite de partid). Contractul de inchiriere fusese incheiat pentru o perioada de 10 ani (01.03.2018 – 01.03.2029), valoarea totala a chiriei de 380.000 euro urmand a fi achitata timp de 18 luni. in realitate, intreaga contravaloare a contractului a fost achitata in avans, intr-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subventia acordata formatiunii politice in baza Legii nr. 334/2006, privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale”, mai arata procurorii.

Dupa declansarea controlului de catre Autoritatea Electorala Permanenta cu privire la utilizarea subventiilor de formatiunea politica in cadrul careia Draghici indeplinea functia de trezorier, a fost reziliat contractul de inchiriere, precum si promisiunea de vanzare-cumparare si au fost restituite sumele de bani incasate cu titlu de chirie si pentru achizitionarea imobilului, mai spune rechizitoriul procurorilor.

Intr-un alt context, in aceeasi calitate de trezorier al PSD, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti, Draghici ar fi dispus scoaterea, din patrimoniul partidului, a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fara incasarea contravalorii acestuia la momentul instrainarii.

„Concret, data de 10.07.2017, formatiunea politica, prin trezorier, a cumparat autoturismul anterior mentionat, iar dupa numai cateva zile, autoturismul ar fi fost vandut unei persoane din familia trezorierului, insa contravaloarea acestuia nu a fost incasata de partid la data instrainarii bunului. Banii pentru autoturism au fost platiti abia la data de 23.08.2018”, arata DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare inaltei Curti de Casatie si Justitie.

„Referitor la persoana care, la data faptelor, detinea functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP) si fata de care procurorii anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale in acelasi dosar, precizam ca a fost dispusa disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar si continuarea cercetarilor. De asemenea, aceeasi solutie a mai fost dispusa si fata de alte persoane si infractiuni”, spun procurorii, conform Digi24.