PSD fierbe! Klaus Iohannis convoaca Parlamentul in sesiune extraordinara pentru alegerea primarilor in doua tururi!

7

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului scrisorile prin care solicita convocarea celor doua Camere in sesiune extraordinara, pentru a lua act de angajarea raspunderii pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi.

Loading...

„Am trimis scrisorile de convocare a Parlamentului in sesiune extraordinara, pentru angajarea guvernului pentru alegerea primarilor in doua tururi. Sesiunea urmeaza a avea loc saptamana viitoare in perioada 27-31 ianuarie”, a spus Iohannis intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni.

Intrebat despre o eventuala demisie a premierului Ludovic Orban, presedintele Iohannis a spus: „Nu exclud din start niciun scenariu”.

Conform lui Klaus Iohannis, sansele ajungerii la alegeri anticipate sunt de „50 la 50”.

„M-am exprimat pentru alegeri anticipate, la fel si PNL-ul. Care vor fi pasii, veti afla atunci. Deocamdata, nu suntem in aceasta situatie”, a spus seful statului referindu-se la eventualitatea in care liberalii vor fi pusi in situatia sa voteze impotriva propriului guvern pentru a forta anticipatele.

De asemenea, seful statului a spus ca nu e de acord cu o eventuala candidatura a lui Ludovic Orban la Primaria Capitalei.

„Nu cred ca ar fi bine sa candideze Ludovic Orban la Primaria Capitalei. Ludovic Orban e foarte potrivit pentru pozitia de prim-ministru si imi doresc sa ramana pe pozitia de prim-ministru”, a declarat presedintele Romaniei.