Protest la cel mai important spital de urgenta din tara! Mai multi medici de la Spitalul Floreasca ameninta cu greva dupa demiterea doctorului Beuran!

15

Mai multi medici de la Spitalul de Urgenta Floreasca au anuntat ca isi intrerup activitatea si vor asigura asistenta doar pentru urgentele majore, in semn de protest fata de sanctiunile dispuse in urma incidentului in care o pacienta a luat foc pe masa de operatie.

Loading...

De asemenea, ei sustin ca este „regretabil” ca s-a decis demiterea chirurgului Mircea Beuran, inainte de finalizarea anchetei.

„Comunitatea medicala din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti Floreasca doreste sa-si exprime ingrijorarea fata de felul in care este tratat un incident medical regretabil si de lipsa respectului si deontologiei a tuturor celor implicati. Este ingrijorator cum este prejudiciata imaginea unor medici de prestegiu si a unuia dintre cele mai renumite spitale din Romania. Este regretabil ca inainte de finalizarea oricarei anchete sa fie demis din functie prof. dr. Mircea Beuran. Solicitam Ministerului Sanatatii sa ancheteze incidentul, dar mai ales situatia care a permis ca acest incident sa se intample. Dorim sa semnalam ca situatia spitalului este extrem de grava si ca aceasta situatie se poate repeta in fiecare zi oricarui medic care isi desfasoara activitatea in spital. In aceste conditii medicii au decis intreruperea activitatii atat in interesul nostru cat si al pacientilor pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenta medicala numai pentru urgentele majore, conform legislatiei in vigoare”, se arata intr-un comunicat semnat de 25 de medici de la Floreasca.