Propaganda in familie. Slugarnicie fara limite la televiziunea lui Pandele: „Nu vreau sa va necajiti, doamna Firea”

Metropola TV, post de televiziune infiintat de Primaria Voluntari, condusa de Florentin Pandele, difuzat luni seara un interviu halucinant cu sotia lui Pandele, Gabriela Firea. Moderatorul emisiunii, Adrian Bucur (fost prezentator Prima TV), a avut numeroase comentarii slugarnice la adresa Gabrielei Firea, scrie Aktual24.

Metropola TV a inceput sa emita la inceputul lunii august, cu putin timp inainte sa inceapa actuala campanie electorala pentru Primaria Capitalei. Postul de televiziune a fost finantat, pentru inceput, cu un milion de lei din bugetul orasului Voluntari.

Loading...

Luni, vedeta zilei pe Metropola TV a fost Gabriela Firea, sotia primarului din Voluntari, Florentin Pandele. Adrian Bucur i-a luat un interviu in care au abundat comentarii elogioase la adresa nevestei lui Pandele.

Iata cateva fragmente:

Adrian Bucur: Incepem cu invitatul-surpriza din aceasta seara, Primarul General actual al Capitalei, doamna Gabriela Firea. Buna seara si bine ati venit in casa noua!

Gabriela Firea: Buna seara, dumneavoastra si telespectatorilor. Va felicit pentru debut, sunt convinsa ca sunteti un post de televiziune de succes. Noi asteptam de mult timp o statie care sa fie dedicata bucurestenilor, ilfovenilor, precum si cetatenilor care locuiesc in tara in zone metropolitane, pentru ca am inteles ca doriti sa va extindeti. (…)

Adrian Bucur: Ieri dupa-amiaza, v-ati lansat candidatura si ati inscris lista pentru CGMB. Nume sonore – Petre, Roman, Mitica Dragomir, actori…

Gabriela Firea: M-am gandit ca trebuie sa fie oameni care iubesc Bucurestiul, iubesc zona metropolitana, judetul Ilfov, nu oameni care vor sa se agate de o functie pentru a se imbogati, pentru a-si face un nume. Nu vor veni sa faca avere, pentru ca sunt oameni realizati in plan profesional, sunt oameni indragiti de toti romanii si m-am bucurat ca au fost de acord sa vina cu mine si sa candideze pe lista CGMB. Ati vorbit despre fostul prim-ministru Petre Roman – nu cred ca i se poate reprosa ca nu iubeste tara, Bucurestiul…

Adrian Bucur: Iertati-mi digresiunea, spune ca este get-beget bucurestean…

Gabriela Firea: Este un om care a pus umarul la Romania de dupa Revolutie, un profesor, un cadru didactic, un vorbitor perfect de limbi straine, foarte bine apreciat in Franta, in Spania. E un roman cu care ne mandrim.

Adrian Bucur: …si are si priza la public, doamna Firea!

Gabriela Firea: Are si priza la public.

Adrian Bucur: Si nu e singurul! Elementul notorietatii, iata, a contat in a intocmi lista aceasta. Elisabeta Lipa, un sportiv-fanion al Romaniei!

Gabriela Firea: E adevarat, am spus azi ca in administratie este ca in sport: iti trebuie fair-play, mult antrenament, foarte multa munca si performanta!(…) Si acasa am un om care iubeste foarte mult sportul, face sport si a promovat sportul, ma refer la sotul meu. (…) De asemenea, vreau sa ii multumesc actritei Monica Davidescu…

Adrian Bucur: Diafana prezenta! Ati ales si un actor cu notorietate si asta vorbeste despre ce ati facut in trecut pentru teatrele bucurestene si pentru cultura din Capitala!

Gabriela Firea: … si, mai ales, am vrut foarte mult sa dau un semnal ca in continuare sunt un om care apreciaza foarte mult ce se intampla in mediul cultural din Capitala.

Adrian Bucur: Doamna Firea, au trecut cateva ore de cand v-ati inscris in cursa pentru Primaria Generala. Va asteptati la atacuri? Si daca da, cum le veti gestiona?

Gabriela Firea: Categoric, da, pentru ca, daca va aduceti aminte, imediat dupa revelion, din ianuarie, au aparut tot felul de atacuri si s-au dovedit nefondate, si nu pentru ca spun eu, ci pentru ca adevarul a iesit la lumina. (…) Trebuie tot timpul sa ai grija sa te aperi si nu cred ca e normal, pentru ca se consuma foarte multa energie. (…) Este declansata si o campanie negativa, o campanie murdara pe care o intretin contracandidatii nostri.

Adrian Bucur: Eu va stiu de mult din presa si eu va stiu ca aplicati sloganul asta al fair-play-ului si in viata reala, intre colegii de breasla. Acum, in politica este mai greu… Dar haideti sa vedem de unde ar veni atacurile astea si ce interese ar avea. Va e frica de Traian Basescu? L-ati infruntat, ca realizator de emisiune, nu o data…

Gabriela Firea: Mi-e frica doar de Dumnezeu. Nu mi-e frica decat de mania lui Dumnezeu, daca as face fapte reprobabile. Nu are de ce sa-mi fie de nicio persoana de pe pamant frica, pentru ca suntem cu totii copiii lui Dumnezeu si suntem, cu totii, ingaduiti si cu bune, si cu rele. Vreau foarte pe scurt sa raspund acestor acuzatii nefondate pe care le-ati difuzat – vedeti, nu puteti fi acuzati de partinire, pentru ca prezentati toate punctele de vedere – in primul rand, am remarcat faptul ca unul dintre contracandidatii mei citeste de pe o foaie niste cuvinte pe care, probabil, nu le intelege. Am remarcat neplacut – eu nu mi-as permite sa folosesc de aceasta maniera – le cer bucurestenilor. (…)

Adrian Bucur: Nu vreau sa va necajiti, dar e evident, de vreun an jumate, ca Guvernul asta nu va iubeste ca primar general. Nu doar ministrul Culturii, insusi premierul Orban, ministrul Sanatatii… Numai bete-n roate v-au pus cu testarile! (…)

Gabriela Firea: Eu vad altfel politica, am lucrat 20 de ani in presa, am avut invitati oameni politici de la toate formatiunile si i-am tratat cu respect, cu decenta… Eu nu vad o competitie intre noi, transformata in jigniri, in manipulari, in fake news.

Adrian Bucur: Doamna Firea, stiti ce-mi amintesc eu? Cand toata lumea statea in martie, speriata in casa, lipiti cu ochii de televizor…

Gabriela Firea: Eram tot timpul prin spitale.

Adrian Bucur: Nu erati soricel ascuns sub canapeaua din sufragerie, ca va vedeam in fiecare zi, mergeati la munca! Nu vreau sa fiu partinitor, dar e de natura evidentei! (…) Iata cum va saboteaza iarasi Guvernul Orban (…)

Transparenta face diferenta