Procurorul care a bruscat-o pe Sorina, urmarita penal pentru abuz in serviciu!

13

Procuroarea Maria Antoaneta Piturca, cea care a luat-o cu forta pe Sorina de la asistenta maternala de la domiciliul acesteia din Baia de Arama, este urmarita penal. Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie ar fi demarat urmarirea penala pe numele procurorului de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Loading...

Aceeasi sectie pentru magistrati a decis sa o investigheze si pe o angajata a Directiei Protectiei Copilului Mehedinti pentru fals. Banuielile in privinta ei sunt ca ar fi falsificat declaratia fostei asistente maternale care a avut fetita in grija, declaratie din care reiesea ca nu vrea sa o adopte pe micuta acum in varsta de 8 ani.

Inspectia Judiciara a cerut ca procurorul Maria Antoaneta Piturca, de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, sa fie cercetat disciplinar, dar si suspendat din functie pana la incheierea anchetei. De altfel, magistratul a dat explicatii, miercuri, in fata colegilor ei de la CSM. inainte de audiere, a facut un gest nepotrivit la adresa jurnalistilor.

Miercuri, au continuat si procesele deschise de procurorul general in cazul adoptiei fetitei din Baia de Arama.

Revizuirea este judecata de Curtea de Apel Craiova, asa cum a stabilit instanta suprema, urmand ca o decizie sa fie luata joi.

Al doilea proces, prin care Ministerul Public urmareste instituirea unei interdictii de a scoate copilul din tara, a fost mutat pentru a treia oara, de la Tribunalul Olt la Judecatoria Slatina.

Fetita a fost luata cu mascatii din casa in care a fost crescuta de un asistent maternal, din Baia de Arama, judetul Mehedinti, dupa ce a fost infiata de o familie din America.

Procurorul Maria Piturca, care a participat la preluarea fetitei de 8 ani din Mehedinti, ar fi tras de copil in timpul interventiei si a incercat sa o ia in brate. „Nu am tras de copil. Am incercat sa nu apas, sa nu … Am incercat sa-l iau in brate. Am reusit sa o iau in brate si am dus-o in brate la tata. Nu s-a mai filmat. si ea va fi oricum examinata fizic si vom vedea daca are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a inceta starea de detinere ilegala a acestui copil”, a explicat Maria Piturca.

Pe 2 iulie, Inspectia Judiciara anunta ca a inceput cercetarea disciplinara fata de procurorul Maria Piturca, care a intervenit in cazul fetitei din Mehedinti, si ca propune suspendarea sa pana la finalizarea anchetei. Piturca este cercetata pentru manifestari ce dauneaza prestigiului justitiei. „Exista indicii cu privire la savarsirea abaterilor disciplinare constand in „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” si respectiv „exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectiei Judiciare.