Procurorii DNA au descins la Apele Romane si verifica modul in care s-au facut angajarile in ultima perioada

34

Procurorii DNA au descins miercuri la sediul „Apelor Romane” ca urmare a dezvaluirilor Recorder privind o noua angajare scandaloasa, pe criterii clientelare, in cadrul acestei institutii.

„Conform surselor Recorder, Directia Nationala Anticoruptie a descins, astazi, la sediul Administratiei Nationale ‘Apele Romane’ (ANAR), dupa dezvaluirile noastre legate de numirile politice de la aceasta institutie. Potrivit acelorasi surse, au fost ridicate documente care au legatura cu angajarile din ultima perioada. Contactat de Recorder, directorul general interimar al ANAR nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informatia, trimitandu-ne la purtatorul de cuvant. Acesta s-a limitat sa spuna ca ‘la solicitarea organelor de urmarire penala, ANAR a predat o serie de inscrisuri’.

Loading...

Tot astazi, premierul Florin Citu a reactionat dupa materialul Recorder si a anuntat ca va trimite Corpul de Control la Apele Romane. De asemenea, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, a declarat ca in maximum doua saptamani va face ‘o analiza punctuala pe numirile de la Apele Romane’”, a anuntat Recorder pe Facebook.

Premierul Florin Citu a cerut Corpului sau de control sa investigheze situatia de la Apele Romane, in urma aparitiei in presa a unor informatii privind angajarea unei tinere fara a avea cunostinte minime in domeniu.

„In urma informatiilor aparute in spatiul public, am cerut Corpului de control al prim-ministrului sa investigheze situatia de la Apele Romane. In mandatul meu, asa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competenta si transparenta. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu functii de conducere, este pentru toti cei care lucreaza in sectorul public: fara penali in functii publice; profesionisti; fara nepotisme; fara conflict de interese”, a scris Citu, miercuri, pe Facebook.

Potrivit unei anchete realizate de Recorder, „o tanara care a lucrat ca ospatarita, apoi a fost, pe rand, manager de cafenea, manichiurista si, vreme de trei zile, angajata la Primaria Vatra Moldovitei si care spune ca a terminat Facultatea de Chimie este unul dintre cei mai proaspeti angajati ai Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad”.