Procurorii au descins la PSD Arad. Trei parlamentari sunt vizati de ancheta DNA intr-un dosar de luare si dare de mita!

8

Procurorii au descins in aceasta dimineata la sediul PSD Arad, la locuintele a trei parlamentari din judet, dar si la sediul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara. Procurorii DNA fac 15 descinderi intr-un dosar de luare si dare de mita, dar si trafic de influenta.

Loading...

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, a avut o prima reactie la acest caz: „PSD nu va face vreun zid impotriva justitiei de niciun fel. (…) Parca reapar imaginile cu telejustitia. Este o parere personala”.

De asemeenea, presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar, a fost dus de procurorii DNA la sediul din Timisoara pentru audieri, dupa ce a fost luat de la sediul partidului. Intrebat de jurnalisti cu privire la situatia sa, deputatul nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Deputatul PSD Florin Tripa a declarat, dupa audierea de la DNA Timisoara, ca are calitatea de suspect.

A fost adus la DNA Timisora si Ioan Chisalita, senator PSD de Caras-Severin. Aici urmeaza sa fie adus si seful DRDP Timisoara, Cristian Ilie Ispravnic. El a fost ridicat de la sediul PSD Arad, fiind si consilier judetean in Arad din partea acestui partid.

De altfel, trei parlamentari sunt vizati in aceasta ancheta: Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Caprar – deputat PSD de Arad si Ioan Chisalita – senator PSD de Caras Severin.

Directia Nationala Anticoruptie a transmis un comunicat de presa in care precizeaza ca infractiunile anchetate au avut loc inca din 2016:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savârsirea unor infractiuni de coruptie, savârsite in perioada 2016-2019.

in cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate pe raza judetelor Timis si Arad, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentând sediul judetean al unui partid politic si domiciliile unor persoane fizice.

in cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci când imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.”

Deputatul Florin Tripa a fost adus la audieri cu mascatii, la DNA Timisoara. El a fost insotit si de avocatul sau.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la sase dimineata, acasa. Eram in drum spre aeroport. Am inteles ca si ceva perchezitii la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineata, mi-au speriat copilul. Au spart usa… (Reporter: Au spart usa?) Nu, la figurat. M-am prezentat aici. Declaram ce e de declarat si vorbim dupa”, a declarat Florin Tripa, potrivit pressalert.ro.

Ancheta a inceput in urma cu aproape un an, de la informatii despre spagile care s-ar da la cântarul de la vama Nadlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din tara. Potrivit sursei citate, acestea ar fi fost intre 5 si 100 de euro, pentru ca functionarii sa inchida ochii la greutatea prea mare a unor TIR-uri.

Vizat in dosar este si Cristian Ilie Ispravnic, seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, dar si consilier judetean social-democrat in Arad.

Potrivit anchetatorilor, o parte din spaga ar fi ajuns la câtiva dintre sefii DRDP Timisoara, institutie condusa de Ispravnic. El a fost sustinut sa ocupe aceasta functie de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Caprar, mai arata sursa citata.

Pressalert.ro mai scrie ca seful DRDP Timisoara l-a promovat in luna august pe Mircea Andrei Lucaciu in functia de sef al Departamentului de Venituri, având rolul de coordonator al activitatii de cântarire si verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timis si Caras-Severin.

in 2013, Lucaciu a fost condamnat la zece luni de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat si trafic cu migranti când lucra in vama Nadlac 2.

De asemenea, a mai fost angajat si Vasile Alin Baetan, condamnat si el la trei ani de inchisoare cu suspendare dupa ce in 2006 a cerut spaga 1.500 lei de la un camionagiu.

in plus, Mirel Pascu, fostul primar PSD din Bocsa, a fost angajat seful departamentului juridic al DRDP Timisoara. Sursa citata aminteste ca Pascu a fost perchezitionat si audiat ca suspect de DIICOT in dosarul de la Caras-Severin legat de gruparea de la Serviciul arme, explozivi, substante toxice.