Primaria Sectorului dotata cu defibrilator in cadrul campaniei „Minuni cu bani marunti”! Proiectul este sustinut si de viceprimarul Dan Cristian Popescu!

31

Drama unei familii schimba vieti in bine. Un tata care si-a pierdut copilul din cauza ca spitalul la care a apelat nu avea un defibrilator, a decis sa faca tot posibilul ca astfel de tragedii sa nu se mai intample. A donat un defibrilator echipat complet unui spital din Sectorul 2 al Capitalei si este abia inceputul. Proiectul este sustinut si de viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Loading...

Primaria sectorului 2 are de luni un defibrilator extern automat, amplasat cu ajutorul Asociatiei „Parinti Salvatori”, in cadrul campaniei „Minuni cu bani marunti”.

„Primaria sector 2 este prima institutie a administratiei publice locale si centrale din Bucuresti care are, de luni, un defibrilator extern automat, amplasat cu ajutorul Asociatiei ‘Parinti Salvatori’, in cadrul campaniei ‘Minuni cu bani marunti’. In perioada urmatoare, Asociatia si-a propus sa instaleze inca 1.000 defibrilatoare externe, automate, in toata tara, care sa contribuie la salvarea de vieti. Achizitionarea acestui defibrilator de ultima generatie a fost posibila datorita oamenilor minunati care sustin proiectul ‘Parinti Salvatori’ prin trimiterea unui SMS cu valoare de 2 euro, la numarul 8844, cu textul MINUNI”, se arata intr-un comunicat al administratiei locale.

Alte defibrilatoare au fost montate deja in Baia Mare, Pascani, Sighetu Marmatiei si in statiunea de schi Borsa.

Conform datelor furnizate de catre Asociatia care implementeaza acest proiect, aproximativ 70% din cazurile de stop cardio-respirator subit se petrec in afara mediului spitalicesc, singura sansa de salvare a vietii victimei fiind demararea de catre martori a manevrelor de resuscitare si defibrilare, pâna la sosirea salvatorilor calificati.

Defibrilatoarele externe sunt complet automate, au o greutate de doar 3 kg si pot fi folosite cu usurinta, inclusiv de persoanele fara pregatire de specialitate. Utilizatorii sunt ghidati, pas cu pas, in limba româna de toate masurile ce trebuie luate pentru salvarea unei vieti, aparatul automat fiind cel care stabileste intensitatea curentului descarcat in functie de vârsta si greutatea victimei.

Cu aceasta ocazie, viceprimarul Dan Cristian Popescu si-a anuntat intentia de a sprijini demersurile asociatiei care doreste sa continue activitatea de montare a defibrilatoarelor automate in mai multe locuri publice inclusiv din Capitala.