Prima reactie a lui CTP, dupa asaltul Capitoliului: „Este terorism de stat. Trump vrea sa transforme America in Reich-ul pentru o mie de ani”

44

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 momentul in care Joe Biden ar trebui sa fie validat ca presedinte al Statelor Unite, insa sute de sustintatori ai lui Trump au intrat in Capitoliu si aproape ca rastoarna democratia in cea mai mare putere mondiala. „Vrea sa transforme America in Reich-ul pentru o mie de ani”, spune gazetarul.

Cristian Tudor Popescu: Am spus-o si am repetat-o pana m-a durut capul, acest individ, Trump, este capabil de orice, va recurge la orice mijloace pentru a isi pastra puterea, si asta se intampla acum. Vazand imaginile, am senzatia unui serial prost.

Loading...

Acesta este terorism la nivel de stat, condus si lansat, initiat, acum cateva ore in discursul acela la miting, de catre presedintele SUA, care le-a cerut suporterilor sai sa vina si sa intervina. Ce vedem, este cea mai grava lovitura la adresa statului american, la adresa ideii de America, de la razboiul civil incoace. Pentru ca vine din interiorul Americii, nu din exteriorul ei.

(…)

Ce vor acesti oameni? Sa presupunem ca ar izbandi in demersul lor. Ce inseamna izbanda lor, a acelor insi care au ocupat acum Capitoliul? inseamna instaurarea dictaturii in America. inseamna transformarea Americii intr-o Coree de Nord, cu Donald Trump si familia lui, dictatori ereditari. El pe viata, si urmasii lui. Ce altceva sa vrei in momentul in care vii si rastorni prin forta rezultatul alegerilor democratice, certificate de toate institutiile statului american?

Acesti oameni vor sa rastoarne pur si simplu statul american democratic si sa il inlocuiasca cu o dictatura ca in Coreea de Nord, ca in unele tari africane. Nici macar Vladimir Putin, sau Xi Jinping, care sunt dictatori pe viata in tarile lor, in Rusia si in China, nu au fost pusi in pozitiile respective prin lovitura de stat. Prin navalirea de teroristi in sediile parlamentelor din Rusia si din China. Nu! Totusi, au fost pusi prin niste proceduri, care nu au legatura cu libertatea de vointa a alegatorilor, dar macar prin niste proceduri, prin niste institutii.

in acest moment, Statele Unite se situeaza sub Rusia si sub China. Se duc spre Coreea de Nord, prin ce vedem acolo.

Donald Trump a reusit sa minta 70 de milioane de oameni in Statele Unite. Are suport popular, dar spre deosebire de Hitler, nu are sprijinul Armatei si al elitelor. ii mai lipsestre zvastica pe frunte, dar nu are suportul suficient, cu exceptia catorva senatori republicani. Atentie! Catorva, e vorba de Ted Cruz si alti doi, trei. El nu are nici macar suportul partidului Republican.

Vrea sa transforme America acum in Reich-ul pentru o mie de ani.

Singurul mesaj in ceasul al doisprezecelea, din partea acestui scelerat ar fi: „Plecati imediat de acolo. Mergeti acasa. Lasati sa se desfasoare procesul democratic in statul nostru”.